Chiftele de curcan cu salsa

Reteta de chiftele de curcan si pui cu salata reprezinta o reteta culinara complexa, savuroasa, ideala persoanelor care au probleme cu colesterolul.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Chiftele-de-curcan-cu-salsa.jpg

Chiftelele de curcan cu salsa reprezintă o rețetă culinară complexă, savuroasă, ideală persoanelor care au probleme cu colesterolul.

Chiftele de curcan cu salsa

Chiftelele de curcan cu salsa sunt sățioase și pot fi preparate cu orice ocazie, fiind o rețetă practică. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru chiftele de curcan cu salsa:

  • 400 g carne de curcan tocată
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 4 lingurițe ulei de măsline sau floarea-soarelui
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 caței de usturoi tocați
  • 1 linguriță boia de ardei (dulce sau iute, după preferință)
  • 2 lingurițe de chimen
  • 2 lingurițe de coriandru
  • ½ mână de frunze de coriandru verde, tocate fin

Pentru salsa:

  • 2 roșii coapte, tocate
  • 2 cepe verzi, feliate fin pe diagonală
  • 1 avocado, cojit, tocat
  • 1 lime, sucul si coaja
  • ½ mână de frunze de coriandru verde, tocate fin
  • ½-1 ardei verde iute, tocat fin
  • ulei de măsline extravirgin
  • felii de lime
  • frunze de laptucă

Mod de preparare pentru chiftele de curcan cu salsa:

  • Încingeți la foc mediu jumătate din ulei într-o tigaie mica. Adăugați ceapa și un vârf de cuțit de sare și lăsați la călit timp de circa cinci minute. Adăugați usturoiul și condimentele și mai lăsați pe foc timp de încă două minute. Dați deoparte tigaia și o acoperiți-o cu un capac.
  • Între timp, pentru salsa, combinați într-un bol roșiile, ceapa, avocado-ul, ceapa verde și coriandrul. Amestecați jumătate din ardeiul iute sau mai mult, după gust spun cei de la food52.com. Adăugați ulei de măsline, presărați sare și piper, apoi dați deoparte bolul.
  • După ce amestecul de ceapă călită s-a răcorit, adaugați carnea de curcan și amestecați foarte bine. Umeziți mâinile cu apă și formați bile din compoziție, după care le așezați într-o tavă și le acoperiți cu folie. Introduceți tava la frigider pentru 15-30 de minute.
  • Încălziți cuptorul la 200ºC.
  • Puneți într-o tigaie uleiul rămas și prăjiți chiftelele timp de două-trei minute, amestecând ocazional, până când devin aurii-maronii.
  • Transferați apoi chiftelele într-o tavă de copt și le lăsați la cuptor timp de 10-12 minute, după care le lăsați să se răcorească.
  • Serviți cu salsa, felii de lime și frunze de lăptucă…

Poftă bună!

Citește și: Pui sub caramizi incinse

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *