HomeRETETE Chiftele de curcan cu salsa

Chiftele de curcan cu salsa

autor Elena Yvette
614 views 2 minute timp de citit

Chiftelele de curcan cu salsa reprezintă o rețetă culinară complexă, savuroasă, ideală persoanelor care au probleme cu colesterolul.

Chiftele de curcan cu salsa

Chiftelele de curcan cu salsa sunt sățioase și pot fi preparate cu orice ocazie, fiind o rețetă practică. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru chiftele de curcan cu salsa:

  • 400 g carne de curcan tocată
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 4 linguriÈ›e ulei de măsline sau floarea-soarelui
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 caÈ›ei de usturoi tocaÈ›i
  • 1 linguriță boia de ardei (dulce sau iute, după preferință)
  • 2 linguriÈ›e de chimen
  • 2 linguriÈ›e de coriandru
  • ½ mână de frunze de coriandru verde, tocate fin

Pentru salsa:

  • 2 roÈ™ii coapte, tocate
  • 2 cepe verzi, feliate fin pe diagonală
  • 1 avocado, cojit, tocat
  • 1 lime, sucul si coaja
  • ½ mână de frunze de coriandru verde, tocate fin
  • ½-1 ardei verde iute, tocat fin
  • ulei de măsline extravirgin
  • felii de lime
  • frunze de laptucă

Mod de preparare pentru chiftele de curcan cu salsa:

  • ÃŽncingeÈ›i la foc mediu jumătate din ulei într-o tigaie mica. AdăugaÈ›i ceapa È™i un vârf de cuÈ›it de sare È™i lăsaÈ›i la călit timp de circa cinci minute. AdăugaÈ›i usturoiul È™i condimentele È™i mai lăsaÈ›i pe foc timp de încă două minute. DaÈ›i deoparte tigaia È™i o acoperiÈ›i-o cu un capac.
  • ÃŽntre timp, pentru salsa, combinaÈ›i într-un bol roÈ™iile, ceapa, avocado-ul, ceapa verde È™i coriandrul. AmestecaÈ›i jumătate din ardeiul iute sau mai mult, după gust. AdăugaÈ›i ulei de măsline, presăraÈ›i sare È™i piper, apoi daÈ›i deoparte bolul.
  • După ce amestecul de ceapă călită s-a răcorit, adaugaÈ›i carnea de curcan È™i amestecaÈ›i foarte bine. UmeziÈ›i mâinile cu apă È™i formaÈ›i bile din compoziÈ›ie, după care le aÈ™ezaÈ›i într-o tavă È™i le acoperiÈ›i cu folie. IntroduceÈ›i tava la frigider pentru 15-30 de minute.
  • ÃŽncălziÈ›i cuptorul la 200ºC.
  • PuneÈ›i într-o tigaie uleiul rămas È™i prăjiÈ›i chiftelele timp de două-trei minute, amestecând ocazional, până când devin aurii-maronii.
  • TransferaÈ›i apoi chiftelele într-o tavă de copt È™i le lăsaÈ›i la cuptor timp de 10-12 minute, după care le lăsaÈ›i să se răcorească.
  • ServiÈ›i cu salsa, felii de lime È™i frunze de lăptucă…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..