Chiftelele de curcan cu salsa reprezintă o rețetă culinară complexă, savuroasă, ideală persoanelor care au probleme cu colesterolul.
Chiftelele de curcan cu salsa sunt sățioase și pot fi preparate cu orice ocazie, fiind o rețetă practică. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru chiftele de curcan cu salsa:
- 400 g carne de curcan tocată
- 1 ceapă tocată mărunt
- 4 lingurițe ulei de măsline sau floarea-soarelui
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
- 2 caței de usturoi tocați
- 1 linguriță boia de ardei (dulce sau iute, după preferință)
- 2 lingurițe de chimen
- 2 lingurițe de coriandru
- ½ mână de frunze de coriandru verde, tocate fin
Pentru salsa:
- 2 roșii coapte, tocate
- 2 cepe verzi, feliate fin pe diagonală
- 1 avocado, cojit, tocat
- 1 lime, sucul si coaja
- ½ mână de frunze de coriandru verde, tocate fin
- ½-1 ardei verde iute, tocat fin
- ulei de măsline extravirgin
- felii de lime
- frunze de laptucă
Mod de preparare pentru chiftele de curcan cu salsa:
- Încingeți la foc mediu jumătate din ulei într-o tigaie mica. Adăugați ceapa și un vârf de cuțit de sare și lăsați la călit timp de circa cinci minute. Adăugați usturoiul și condimentele și mai lăsați pe foc timp de încă două minute. Dați deoparte tigaia și o acoperiți-o cu un capac.
- Între timp, pentru salsa, combinați într-un bol roșiile, ceapa, avocado-ul, ceapa verde și coriandrul. Amestecați jumătate din ardeiul iute sau mai mult, după gust spun cei de la food52.com. Adăugați ulei de măsline, presărați sare și piper, apoi dați deoparte bolul.
- După ce amestecul de ceapă călită s-a răcorit, adaugați carnea de curcan și amestecați foarte bine. Umeziți mâinile cu apă și formați bile din compoziție, după care le așezați într-o tavă și le acoperiți cu folie. Introduceți tava la frigider pentru 15-30 de minute.
- Încălziți cuptorul la 200ºC.
- Puneți într-o tigaie uleiul rămas și prăjiți chiftelele timp de două-trei minute, amestecând ocazional, până când devin aurii-maronii.
- Transferați apoi chiftelele într-o tavă de copt și le lăsați la cuptor timp de 10-12 minute, după care le lăsați să se răcorească.
- Serviți cu salsa, felii de lime și frunze de lăptucă…
Poftă bună!
Citește și: Pui sub caramizi incinse