Chiftele de pui teriyaki si orez cu spanac

Share

Chiftelele de pui teriyaki si orez cu spanac reprezinta o macare cu tenta exotica, ideale pentru o masa servita cu cei dragi in weekend.

Chiftele de pui teriyaki si orez cu spanac

Ingrediente pentru chiftele de pui teriyaki:

  • 500 grame piept de pui
  • 200 grame orez basmati
  • 200 grame spanac tanar
  • 100 ml mirin
  • 2 sarlote
  • 1 morcov
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare:

  • Chiftelele de pui teriyaki si orez cu spanac se prepara usor, urmand cativa pasi de preparare. Dupa ce se incinge cuptorul se pun morcovul si sarlotele intr-un robot de bucatarie pentru a fi mixate.
  • Se adauga imediat puiul, coaja de la o lamaie rasa pentru asezonare si se mixeaza din nou.
  • Chiftelele se vor modela cu mainile unse cu ulei. Se vor aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se vor tine la cuptor timp de zece minute pana se rumenesc.
  • Se va fierbe orezul si se va adauga spanacul.
  • Intr-un vas se vor pune mirinul, sosul de soia, zeama de la o lamaie si zaharul. Se vor lasa sa clocoteasca putin pentru a se ingrosa.
  • Chiftelele se vor da prin sosul rezultat…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news