Ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava reprezinta o reteta culinara aromata, fina si savuroasa, care se poate prepara cu orice ocazie.
Ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava reprezinta o mancare care se preapara usor si repede, fiind foarte sanatoasa si satioasa, dar usoara in acelasi timp.Ingrediente pentru ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava:
- 4 ciocanele de pui
- 500 grame ciuperci proaspete
- 100 ml vin alb
- 1 cubulet de unt
- putin marar
- ulei de masline
- mirodenii
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita busuioc uscat
- ulei floarea-soarelui
- un praf de sare
Mod de preparare pentru ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava:
- Se va prepara marinada prin amestecul de boia, mustar, busuioc cu o lingura de ulei de floarea-soarelui si sare.
- Ulterior, se vor aseza ciocanelele de pui in tava si se va turna amestecul peste ele, acoperindu-se tava cu folie de aluminiu.
- Se vor lasa la cuptor pret de 30 de minute, la 15 minute inlaturandu-se folia de aluminiu de pe ele.
- Se vor spala ciupercile, se vor taia felii si se vor sota in unt si o lingura ulei de masline, dupa care se vor lasa la fiert pret de zece minute…
- Dupa aceste zece minute, peste ciuperci se vor adauga vinul si mirodeniile, lasandu-se inca cinci minute pe foc.
Pofta buna!
Citește și: Amestec sotat cu pasta de curry