Home RETETE Ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava

Ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava

autor Elena Yvette
793 views 1 minute timp de citit

Ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava reprezinta o reteta culinara aromata, fina si savuroasa, care se poate prepara cu orice ocazie.

Ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava

Ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava reprezinta o mancare care se preapara usor si repede, fiind foarte sanatoasa si satioasa, dar usoara in acelasi timp.

Ingrediente pentru ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava:

  • 4 ciocanele de pui
  • 500 grame ciuperci proaspete
  • 100 ml vin alb
  • 1 cubulet de unt
  • putin marar
  • ulei de masline
  • mirodenii
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • ulei floarea-soarelui
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru ciocanele de pui cu ciuperci sote la tava:

  • Se va prepara marinada prin amestecul de boia, mustar, busuioc cu o lingura de ulei de floarea-soarelui si sare.
  • Ulterior, se vor aseza ciocanelele de pui in tava si se va turna amestecul peste ele, acoperindu-se tava cu folie de aluminiu.
  • Se vor lasa la cuptor pret de 30 de minute, la 15 minute inlaturandu-se folia de aluminiu de pe ele.
  • Se vor spala ciupercile, se vor taia felii si se vor sota in unt si o lingura ulei de masline, dupa care se vor lasa la fiert pret de zece minute…
  • Dupa aceste zece minute, peste ciuperci se vor adauga vinul si mirodeniile, lasandu-se inca cinci minute pe foc.

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies