860
Ciorba cu carne de miel este o rețetă culinară foarte gustoasă, răcoritoare și ușor de preparat.
Ciorba cu carne de miel este gata în mai puțin de 90 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții.
Ingrediente pentru ciorbă cu carne de miel:
- carne de miel
- un ou
- o cutie de roșii in bulion, cubulețe
- o mână de orez
- 3 morcovi
- ½ rădăcină de țelină
- un ardei gras, de orice culoare
- un păstârnac
- 2 legături de lobodă verde
- o legătură de leuștean
- o legătură de ceapă verde
- o legatură de untișor
- un litru de borș proaspăt
- sare
Mod de preparare pentru ciorbă cu carne de miel:
- Curățați bine carnea cu apă rece, eliminând pielița și grăsimea.
- Puneți carnea la fiert într-o oală, până dă într-un clocot, apoi o spălați din nou și o puneți iarăși la fiert, să clocotească.
- Tocați mărunt morcovii, ardeiul gras, păstârnacul, țelina, ceapa verde și le adăugați în oala cu carne.
- Spălați loboda și untișorul, apoi le opăriți în apă clocotită, după care scurgeți apa și le tocați mărunt.
- După ce au fiert legumele, adăugați și orezul, apoi borșul și roșiile cubulețe.
- La final, adăugați loboda și untișorul și lăsați ciorba să mai dea în câteva clocote.
- Bateți un ou și îl adăugați deasupra în oală, încât să se facă zdrențe.
- Tocați mărunt leușteanul.
- La servire, presărați desupra leuștean tocat…
Poftă bună!