Ciorba de burta

Ciorba de burta este o reteta care se poate prepara cu burta de vita care nu este prefiarta, spalandu-se bine inainte spre a scoate mirosul, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, dupa care se da in clocot de trei ori, schimband de fiecare data apa.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/12/Ciorba-de-burta.jpg

Ciorba de burta este o reteta care se poate prepara si cu burta de vita care nu este prefiarta, spalandu-se bine inainte spre a scoate mirosul, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, dupa care se da in clocot de trei ori, schimband de fiecare data apa.

Ciorba de burta

Ciorba de burta este o mancare consistenta, aromata si savuroasa.Ingrediente pentru ciorba de burta:

  • 5 litri de apa
  • 500 grame burta de vita prefiarta
  • 3 oase de vita
  • 1 telina cu frunze
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 pastarnac mic
  • 300 ml de smantana lichida
  • 1 ou
  • zeama de ½ lamaie

Mod de preparare pentru ciorba de burta:

  • Se va pune apa la fiert impreuna cu oasele de vita, iar cand incepe sa clocoteasca se va da foc mic si se va lua spuma de la suprafata, dupa care se vor spala si se vor curata legumele.
  • Oasele de vita se vor fierbe pret de o ora.Cand sunt gata, se vor scoate din supa, se va adauga burta de vita si se va fierbe pret de 20 de minute, dupa care se vor adauga legumele taiate in bucati mari.
  • Burta de vita se va fierbe pana cand se va putea patrunde cu furculita.Legumele se vor scoate dupa ce au fiert.
  • Se va stinge focul, se va taia burta in bucatele mici si se va adauga la loc in supa.
  • Se va amesteca intr-un castron galbenusul cu smantana lichida, se va dilua treptat cu un polonic de supa si se va turna in ciorba dandu-se inca o data in clocot.
  • La final, se va adauga zeama de lamaie…
  • Se va servi cu ardei iute si usturoi zdrobit, dupa preferinta.

Pofta buna!

Citește și: Ciorba a la grec: rețeta originală de ciorba a la grec

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *