Ciorba de burta


598

Ciorba de burta este o reteta care se poate prepara si cu burta de vita care nu este prefiarta, spalandu-se bine inainte spre a scoate mirosul, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, dupa care se da in clocot de trei ori, schimband de fiecare data apa.

Ciorba de burta

Ciorba de burta este o mancare consistenta, aromata si savuroasa.

Ingrediente pentru ciorba de burta:

  • 5 litri de apa
  • 500 grame burta de vita prefiarta
  • 3 oase de vita
  • 1 telina cu frunze
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 pastarnac mic
  • 300 ml de smantana lichida
  • 1 ou
  • zeama de ½ lamaie

Mod de preparare pentru ciorba de burta:

  • Se va pune apa la fiert impreuna cu oasele de vita, iar cand incepe sa clocoteasca se va da foc mic si se va lua spuma de la suprafata, dupa care se vor spala si se vor curata legumele.
  • Oasele de vita se vor fierbe pret de o ora. Cand sunt gata, se vor scoate din supa, se va adauga burta de vita si se va fierbe pret de 20 de minute, dupa care se vor adauga legumele taiate in bucati mari.
  • Burta de vita se va fierbe pana cand se va putea patrunde cu furculita. Legumele se vor scoate dupa ce au fiert.
  • Se va stinge focul, se va taia burta in bucatele mici si se va adauga la loc in supa.
  • Se va amesteca intr-un castron galbenusul cu smantana lichida, se va dilua treptat cu un polonic de supa si se va turna in ciorba dandu-se inca o data in clocot.
  • La final, se va adauga zeama de lamaie…
  • Se va servi cu ardei iute si usturoi zdrobit, dupa preferinta.

Pofta buna!

loading...