HomeRETETERetete de mancareciorba si supa Ciorbă de fasole boabe cu tarhon

Ciorbă de fasole boabe cu tarhon

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/02/Ciorbă-de-fasole-boabe-cu-tarhon.jpg

Ciorba de fasole boabe cu tarhon reprezintă o rețetă de ciorbă simplă, dar gustoasă, cu legume, acrită cu tarhon ținut în oțet.

Ciorbă-de-fasole-boabe-cu-tarhon in ciorba si supa

Ciorba de fasole boabe cu tarhon se prepară în mai puțin de o oră. Se poate prepara în mai multe versiuni, iar aceasta este una de post.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole boabe cu tarhon:

  • 500 g de fasole boabe
  • 3 morcovi potrivit de mari
  • 2 ardei kapia
  • o ceapă mare
  • o rădăcină de telina
  • câteva rosii
  • 2 linguri de bulion
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • tarhon ținut în oțet
  • zeamă de la tarhonul ținut în oțet
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru ciorbă de fasole boabe cu tarhon:

  • Alegeți fasolea, o spălați și o lăsați la înmuiat peste noapte; în ziua următoare, o limpeziți și o fierbeți în apă rece, iar după primul clocot, schimbați apa.
  • Dați morcovii pe răzătoare, tăiați sub formă de cubulețe ardeii și țelina, și tocați mărunt ceapa, tarhonul și pătrunjelul verde.
  • Când fasolea este aproape pătrunsă, adăugați ardeii, țelina și morcovii rași.
  • Căliți ceapa într-o tigaie, adăugați bulionul, apoi adăugați amestecul peste fasole.
  • Lăsați ciorba pe foc pentru zece minute, după care presărați sare, piper și adăugați pătrunjelul, tarhonul și zeama de la tarhon, după gust…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed