Ciorba de fasole boabe cu tarhon reprezintă o rețetă de ciorbă simplă, dar gustoasă, cu legume, acrită cu tarhon ținut în oțet.
Ciorba de fasole boabe cu tarhon se prepară în mai puțin de o oră. Se poate prepara în mai multe versiuni, iar aceasta este una de post conform spuselor celor de la greatbritishchefs.com.
Ingrediente pentru ciorbă de fasole boabe cu tarhon:
- 500 g de fasole boabe
- 3 morcovi potrivit de mari
- 2 ardei kapia
- o ceapă mare
- o rădăcină de telina
- câteva rosii
- 2 linguri de bulion
- câteva fire de pătrunjel verde
- tarhon ținut în oțet
- zeamă de la tarhonul ținut în oțet
- sare
- piper
Mod de preparare pentru ciorbă de fasole boabe cu tarhon:
- Alegeți fasolea, o spălați și o lăsați la înmuiat peste noapte; în ziua următoare, o limpeziți și o fierbeți în apă rece, iar după primul clocot, schimbați apa.
- Dați morcovii pe răzătoare, tăiați sub formă de cubulețe ardeii și țelina, și tocați mărunt ceapa, tarhonul și pătrunjelul verde.
- Când fasolea este aproape pătrunsă, adăugați ardeii, țelina și morcovii rași.
- Căliți ceapa într-o tigaie, adăugați bulionul, apoi adăugați amestecul peste fasole.
- Lăsați ciorba pe foc pentru zece minute, după care presărați sare, piper și adăugați pătrunjelul, tarhonul și zeama de la tarhon, după gust…
Poftă bună!
Citește și: Ciorba de fasole: reteta pentru ciorba de fasole de post si cu carne