Ciorba de fasole neagră și dovleac este o rețetă de ciorbă de post, sănătoasă și sățioasă, bogată în nutrienți.
Ciorba de fasole neagră și dovleac reprezintă o alegere foarte gustoasă, aromată și putin picantă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac:
Pentru ciorbă:
- 500 g de fasole neagră, clătită și uscată
- 5 căni supă de legume
- 1 ceapă
- 5 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 linguriță ulei de măsline
- 3 căni de dovleac tăiat cuburi
- 2 frunze de dafin
- ½ lingură de oregano mărunțit
- ½ lingură fulgi de ardei roșu, zdrobiți
- 1 lingură de chimion mărunțit
- ½ cană de quinoa
Pentru garnitură:
- 1 avocado feliat
- zeama de la 1 lime proaspăt
- o mână de coriandru tocat
Mod de preparare pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac:
- Curățați și tăiați cubulețe ceapa, cățeii de usturoi, ardeiul iute.
- Într-o oală, încingeți uleiul la flacără medie și căliți ceapa câteva minute, apoi adăugați usturoiul și ardeiul iute, care vor oferi o aromă delicioasă.
- După aceea, adăugați dovleacul și mirodeniile, pe care le căliți la un loc timp de câteva minute.
- Turnați în oală două căni din supa de legume și quinoa, pe care le dați în clocot și le gătiți încă cinci minute înainte de a adăuga restul supei de legume. După ce ați adăugat restul supei, o lăsați să mai dea în clocot încă o dată.
- Adăugați în oală fasolea neagră și frunzele de dafin, dați în clocot, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă la foc mic timp de cinci-zece minute.
- Garnisiți această ciorbă cu coriandru, felii de avocado și zeama de lime…
Poftă bună!