Home RETETERetete de mancareciorba si supa Ciorbă de fasole neagră și dovleac

Ciorbă de fasole neagră și dovleac

autor Elena Yvette
37 vizualizari
loading...

Ciorba de fasole neagră și dovleac este o rețetă de ciorbă de post, sănătoasă și sățioasă, bogată în nutrienți.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ciorba de fasole neagră și dovleac reprezintă o alegere foarte gustoasă, aromată și putin picantă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac:

Pentru ciorbă:

  • 500 g de fasole neagră, clătită și uscată
  • 5 căni supă de legume
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 3 căni de dovleac tăiat cuburi
  • 2 frunze de dafin
  • ½ lingură de oregano mărunțit
  • ½ lingură fulgi de ardei roșu, zdrobiți
  • 1 lingură de chimion mărunțit
  • ½ cană de quinoa

Pentru garnitură:

  • 1 avocado feliat
  • zeama de la 1 lime proaspăt
  • o mână de coriandru tocat

Mod de preparare pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac:

  • Curățați și tăiați cubulețe ceapa, cățeii de usturoi, ardeiul iute.
  • Într-o oală, încingeți uleiul la flacără medie și căliți ceapa câteva minute, apoi adăugați usturoiul și ardeiul iute, care vor oferi o aromă delicioasă.
  • După aceea, adăugați dovleacul și mirodeniile, pe care le căliți la un loc timp de câteva minute.
  • Turnați în oală două căni din supa de legume și quinoa, pe care le dați în clocot și le gătiți încă cinci minute înainte de a adăuga restul supei de legume. După ce ați adăugat restul supei, o lăsați să mai dea în clocot încă o dată.
  • Adăugați în oală fasolea neagră și frunzele de dafin, dați în clocot, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă la foc mic timp de cinci-zece minute.
  • Garnisiți această ciorbă cu coriandru, felii de avocado și zeama de lime…

Poftă bună!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!