Ciorbă de fasole neagră și dovleac

Share

Ciorba de fasole neagră și dovleac este o rețetă de ciorbă de post, sănătoasă și sățioasă, bogată în nutrienți.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ciorba de fasole neagră și dovleac reprezintă o alegere foarte gustoasă, aromată și putin picantă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac:

Pentru ciorbă:

  • 500 g de fasole neagră, clătită și uscată
  • 5 căni supă de legume
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 3 căni de dovleac tăiat cuburi
  • 2 frunze de dafin
  • ½ lingură de oregano mărunțit
  • ½ lingură fulgi de ardei roșu, zdrobiți
  • 1 lingură de chimion mărunțit
  • ½ cană de quinoa

Pentru garnitură:

  • 1 avocado feliat
  • zeama de la 1 lime proaspăt
  • o mână de coriandru tocat

Mod de preparare pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac:

  • Curățați și tăiați cubulețe ceapa, cățeii de usturoi, ardeiul iute.
  • Într-o oală, încingeți uleiul la flacără medie și căliți ceapa câteva minute, apoi adăugați usturoiul și ardeiul iute, care vor oferi o aromă delicioasă.
  • După aceea, adăugați dovleacul și mirodeniile, pe care le căliți la un loc timp de câteva minute.
  • Turnați în oală două căni din supa de legume și quinoa, pe care le dați în clocot și le gătiți încă cinci minute înainte de a adăuga restul supei de legume. După ce ați adăugat restul supei, o lăsați să mai dea în clocot încă o dată.
  • Adăugați în oală fasolea neagră și frunzele de dafin, dați în clocot, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă la foc mic timp de cinci-zece minute.
  • Garnisiți această ciorbă cu coriandru, felii de avocado și zeama de lime…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente