Ciupercile marinate cu pătrunjel au un gust nemaipomenit și însoțesc, cu precădere, mâncărurile gătite pentru cină.
Ciupercile marinate cu pătrunjel se prepară ușor, cu ingrediente sănătoase și se pot consuma chiar începând cu ziua următoare.
Ingrediente pentru ciuperci marinate cu pătrunjel:
- 450 g ciuperci Champignon proaspete
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri oțet de vin alb
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 3 linguri de pătrunjel verde, tăiat fin
- 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
- ½ lingură de boabe de piper proaspăt zdrobite
- 1 lingură de sare de mare
Mod de preparare pentru ciuperci marinate cu pătrunjel:
- Curățați ciupercile, după care le fierbeți cu sare pentru trei minute, apoi scurgeți apa și le scoateți pe un prosop de hârtie ca să se usuce.
- Feliați ciupercile și le puneți într-un bol mare, apoi adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați bine , pe baza celor menționate de heartbeetkitchen.com. Gustați și asezonați dacă mai este cazul…
- Asezați compoziția într-un borcan pe care îl puneți la frigider.Lăsați să se marineze până a doua zi.Înainte de a le consuma, lăsați ciupercile marinate să stea la temperatura camerei.
Poftă bună!
Citește și: Zacusca din vinete cu usturoi