Home RETETE Clafoutis cu zmeură

Clafoutis cu zmeură

autor Elena Yvette
621 vizualizari

Clafoutis-ul cu zmeură reprezintă o rețetă cu specific franțuzesc, un desert fin, plin de savoare și ușor de făcut.

Clafoutis cu zmeurǎ

Clafoutis-ul cu zmeură este un desert irezistibil, specific verii, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.

Ingrediente pentru clafoutis cu zmeură:

  • 2 ouă (întregi)
  • 2 gălbenuşuri
  • 230 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri de amidon
  • 150-200 g de zmeură proaspătă
  • 85 g de migdale măcinate
  • 55 g zahăr alb granulat
  • 50 g zahăr brun
  • zahăr pudră

Mod de preparare pentru clafoutis cu zmeură:

  • Încălziți cuptorul la 190ºC și ungeți o tavă rotundă cu puțin unt.
  • Amestecați migdalele măcinate cu zahărul alb granulat, zahărul brun și amidonul, apoi adăugați ouăle întregi, gălbenușurile, frișca lichidă și amestecați bine.
  • Puneți în tavă compoziția rezultată, apoi o decorați cu zmeura proaspătă.
  • Introduceți tava în cuptor pentru circa 35 de minute, până când clafoutis-ul se rumenește ușor.
  • Când este gata, adăugați deasupra puțin zahăr pudră.
  • Clafoutis-ul se consumă cald…

Poftă bună!

 

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies