Clătitele cu ciuperci și roșii reprezintă o alegere minunată de gustare delicioasă, ușor de preparat.
Clătitele cu ciuperci și roșii vor fi gata în circa 35-40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții conform celor specificate de olivemagazine.com.
Ingrediente pentru clătite cu ciuperci și roșii:
- 140 g făină albă cu agent de creștere
- 1 lingură de făină de soia
- un praf de sare
- 400 ml lapte de soia
- ulei
Pentru topping:
- 250 g ciuperci Champignon mici
- 250 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
- 2 lingurițe lapte de soia
- o mână de semințe de pin
- opțional: arpagic verde mărunțit
Mod de preparare pentru clătite cu ciuperci:
- Amestecați bine făina albă cu făina de soia și un praf de sare, adăugați 400 ml lapte de soia, apoi amestecați din nou, încât să obțineți o compoziție fină.
- Încingeți puțin ulei într-o tigaie potrivit de mare și puneți trei lingurițe din compoziție, lăsați la foc potrivit să se formeze clătita, apoi o întoarceți ca să se prăjească și pe partea cealaltă.
- Repetați procedeul și formați alte clătite, până se termină compoziția (vor ieși în jur de opt).
Pentru topping:
- Încingeți în tigaie două lingurițe de ulei, după care adăugați ciupercile și roșiile, pe care le sotați câteva minute; adăugați două lingurițe de lapte de soia, presărați semințele de pin, și le mai lăsați puțin la foc mic.
- Împărțiți clătitele pe două farfurii și adăugați topping-ul de ciuperci și roșii…
- Opțional, presărați deasupra arpagic verde mărunțit.
Poftă bună!
Citește și: Paste cu ciuperci