Home Horoscop dragoste Conopidă crocantă cu mirodenii

Conopidă crocantă cu mirodenii

autor Elena Rădulescu
Data publicării: Data actualizării:
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/03/Conopidă-crocantă-cu-mirodenii.jpg

Conopida crocantă cu mirodenii are un gust deosebit, datorită combinației interesante de arome, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.

Conopidă crocantă cu mirodenii

Conopida crocantă cu mirodenii se prepară ușor și este gata în circa 25 – 30 de minute.Ingrediente pentru conopidă crocantă cu mirodenii:

  • floretele de la o conopidă
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 – 2 ardei chili uscaţi, mărunțiți
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • 2 linguriţe seminţe de coriandru 
  • un pumn de migdale decojite, zdrobite
  • coaja rasă şi sucul de la o lămâie
  • sare de mare

Mod de preparare pentru conopidă crocantă cu mirodenii:

  • Opăriți pentru câteva minute floretele de conopidă în apă fiartă cu puțină sare, apoi le lăsați câteva minute într-o strecurătoare mare, să se scurgă bine apa.
  • Pisați și amestecați semințele de chimen, semintele de coriandru, migdalele zdrobite, ardeii chili mărunțiti și un praf de sare; adăugați uleiul de măsline și amestecați din nou.
  • Puneți amestecul de mirodenii într-o tigaie încinsă, pentru a le prăji puțin, iar după circa două minute, adăugați și floretele de conopidă; după ce acestea capătă puțină culoare, adăugați coaja rasă și sucul de la o lămâie, apoi amestecați bine totul și le mai prăjiți pentru câteva minute.
  • Încingeți cuptorul la 200°C, apoi introduceți tigaia pentru circa 15 minute, încât floretele de conopidă să devină crocante…

Poftă bună!

Citește și: Piept de pui pe jambon

Abonează-te pe:Yve.ro news

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către acest site web

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate