Cornulețe cu brânză și gem

Share

Cornulețele cu brânză și gem reprezintă o rețetă ușor de preparat, al cărei gust amintește de aromele copilăriei.

Cornulețe cu brânză și gem

Cornulețele cu brânză și gem au la bază un aluat fraged cu brânză, uns cu gem, pentru un plus de savoare.

Ingrediente pentru cornulețe cu brânză și gem:

  • 200 g unt
  • 200 g făină
  • 200 g brânză de vacă
  • 1 lingură de zahăr vanilat + încă puțin pentru tăvălirea cornulețelor
  • un praf de sare
  • gem

Mod de preparare pentru cornulețe cu brânză și gem:

  • Adăugați într-un vas untul, făina, brânza, un praf de sare și zahărul vanilat, le amestecați și le frecați repede cu un cuțit lat.
  • Din aluatul rezultat, formați o pâinișoară, pe care o întindeți cu grosimea de ½ cm.
  • Tăiați sub formă de triunghiuri fâșia de aluat, apoi le ungeți cu gem și le rulați sub formă de cornulețe.
  • Așezați cornulețele pe o tavă și le coaceți la cuptor.
  • După ce le scoateți din cuptor, le tăvăliți prin zahăr vanilat cât timp sunt încă fierbinți…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente