Cornulețe cu smântână și gem

Share

Cornulețele cu smântână și gem sunt usor de făcut, fragede si foarte gustoase, cu specific românesc.

Cornulețe cu smântână și gem

Cornulețele cu smântână și gem sunt servite în special de sărbători, când sunt nelipsite de pe mesele cu bucate tradiționale.

Ingrediente pentru cornulețe cu smântână și gem:

  • 3 căni de făină
  • 1 pachet de unt
  • 1 cană de smântână groasă
  • 30 g drojdie
  • un praf de sare
  • 250 g gem
  • zahăr vanilat

Mod de preparare pentru cornulețe cu smântână și gem:

  • Dizolvați drojdia într-o lingură cu lapte.
  • Amestecați făina cu untul, apoi frământați cu smântâna, drojdia și puțină sare.
  • Întindeți aluatul cu grosimea de ½ cm, fără a îl îndoi.
  • Tăiați aluatul folosind o formă rotundă; în mijlocul bucăților puneți gem și apoi le îndoiți.
  • Așezați cornulețele pe o tavă pentru copt și le coaceți la foc domol.
  • După ce le scoateți din cuptor, le treceți prin zahăr vanilat cât sunt încă fierbinți…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news