Cornulețe de post: reteta de cornulețe de post cu borș și ulei

Share

Cornulețe de post delicioase și ușor de făcut când doriți un desert care să vă aducă aminte de copilărie.

Cornulete de post

Rețete de cornulețe de post cu margarină, cu borș și ulei și praf de copt.

Cornulețele de post sunt unele dintre alimentele permise în această perioadă a anului și sunt cu adevărat delicioase. Dacă aveți poftă, dar nu știți ce rețetă să folosiți sau dacă nu ai mai făcut de mult timp și nu știi ce rețetă de cornulețe de post ar fi indicată, iată câteva care sigur vă vor plăcea:

Cornulețe de post rețeta clasică

Ingrediente necesare pentru rețeta de cornulețe de post clasice:    

  1. 275 de grame de făină
  2. 4 grame de drojdie uscată (dacă nu aveți drojdie uscată, puteți folosi și drojdie proaspătă, dar, de această dată, 12 grame)
  3. 25 de grame de zahăr
  4. 1 praf de sare (o jumătate de linguriță)
  5. 1 lingură de apă
  6. Coaja rasă de la o lămâie
  7. 1 pliculeț de zahăr vanilat
  8. 100 de ml de borș
  9. 125 de ml de ulei
  10. Pentru umplutură: dulceață de orice fel doriți, rahat, nucă sau orice altceva doriți
  11. 80 de grame de zahăr vanilat, zahăr prin care veți da cornulețele de post

Mod de preparare pentru rețeta de cornulețe de post clasice:

Într-un castron mai mare, amestecați drojdia împreună cu zahărul, adăugați o lingură de apă, de preferat, plată, la temperatura camerei. În cazul în care drojdia pe care o folosiți este cea proaspătă, frecați-o cu zahărul până în momentul în care devine lichidă, iar, la final, diluați-o folosind puțină apă.

După ce ați terminat acest proces, indiferent de felul de drojdie pe care l-ați folosit, lăsați aluatul pentru aceste cornulețe de post pentru câteva minute, până în momentul în care, pe deasupra sa, încep să apară niște bule de spumă, aproximativ 10 – 15 minute.

În tot acest timp, când aluatul pentru cornulețele de post se așază, începeți să dați pe răzătoare coaja de lămâie. Înainte de a începe să dați lămâia pe răzătoare, spălați fructul foarte bine, folosind apă caldă și săpun și ștergeți-l foarte bine cu un prosop curat. Folosiți doar partea galbenă a lămâii, deoarece aceea este cea mai aromată, iar, în acest fel, cornulețele de post, vor avea un gust excepțional.

Într-un alt castron, puneți sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie și amestecați-le foarte bine, până în momentul în care întregul aluat pentru cornulețele de post se va omogeniza.

După ce drojdia a avut destul timp pentru a își face treaba, faceți o gaură în mijlocul făinii și puneți în ea drojdia.

Imediat după ce ați adăugat drojdia, puneți și borșul. Înainte de a pune borșul, este indicat să îl scoateți din frigider și să îl lăsați pentru câteva minute, să ajungă la temperatura camerei.

După ce ați adăugat și borșul, adăugați și uleiul de floarea-soarelui.

Amestecați foarte bine toate ingredientele necesare pentru rețeta de cornulețe de post. Începeți din mijlocul său și, ajutându-vă de o lingură de lemn, omogenizați întregul conținut.

După ce toate ingredientele necesare pentru rețeta de cornulețe de post s-au înglobat, mai frămânți puțin aluatul.

Luați aluatul pentru cornulețele de post și dați-i o formă rotundă, de bilă, lăsați-o în castron și acoperiți vasul cu un șervețel mai mare, umed, sau cu o folie alimentară. Lăsați totul să se odihnească la temperatura camerei, pentru aproximativ 30 de minute.

Aprindeți cuptorul și fixați temperatura acestuia la 180 de grade Celsius.

După ce aluatul pentru cornulețe de post a stat 30 de minute, împărțiți-l în șase bucăți egale. Fiecărei bucăți dați-i forma unei bile.

Întindeți aluatul chiar pe blatul pe care l-ați preparat. Înainte, puneți puțină făină pe el, pentru a fi sigure că nu se va lipi.

Fiecare disc trebuie împărțit în șase sau opt părți egale. La baza fiecărui disc, așezați orice fel de umplutură doriți.

Începeți să rulați cornulețul, începând de la bază și mergând spre vârf.

Luați o tavă, puneți hârtia de copt, ungeți-o cu puțin ulei și băgați-le la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Tăvăliți cornulețele prin zahăr și le puteți consuma.

Cornulețe de post simple

Ingredientele necesare pentru rețeta de cornulețe de post simple:    

  1. 1 pachet întreg de margarină
  2. 250 de ml de apă minerală, de preferat
  3. 1 lingură de zahăr
  4. 1 plic de zahăr vanilat
  5. 1 jumătate de linguriță de praf de copt
  6. 100 de ml de ulei
  7. 1 lingură de zeamă de lămâie
  8. Puțină sare
  9. Cât mai multă făină

Mod de preparare pentru rețeta de cornulețe de post simple:

  • Amestecați 400 de grame de făină cu zahărul, sarea, zahărul vanilat și praful de copt. Se va crea o margine mai moale a amestecului pentru cornulețele de post, margine pe care va trebui să o desfaceți cu ajutorul unei furculițe.
  • Adăugați apa minerală, uleiul, dar și zeama de lămâie și continuați să amestecați pentru încă aproximativ zece minute, timp în care întregul aluat se va omogeniza așa cum trebuie. În timp ce amestecați, continuați să adăugați treptat făină, puțin câte puțin, până în momentul în care veți obține un aluat perfect elastic, dar care să nu se lipească de degete.
  • Lăsați aluatul să se odihnească pentru aproximativ 30 de minute. După aceasta, tăiați-l în câte părți doriți, de exemplu, șase sau chiar mai multe. Începeți să le rotunjiți și să le întindeți cât de subțire puteți, într-o formă cât mai apropiată de cea rotundă. Dacă vă este greu să vă descurcați, ajutați-vă de un sucitor.
  • După ce ați început să obțineți un cerc destul de subțire format din aluatul pentru cornulețe de post, tăiați-le în formă de triunghiuri. Începeți prin a da cercul mai întâi în două, apoi în patru, iar apoi în opt.
  • Începeți să puneți umplutura în fiecare capăt rotunjit al fiecărui triunghi și, apoi, începeți să rulați, începând de la bază și terminând cu vârful cornulețului.
  • Dați drumul la cuptor, lăsați-l să ajungă la 180 de grade Celsius. Puneți cornulețele pe o tavă, puneți o foaie pentru copt, ungeți-o cu ulei, pentru a evita lipirea cornulețelor de post de tavă și băgați-le la cuptor. Lăsați-le aproximativ 20-25 de minute, dar nu mai mult, deoarece există riscul de a se întări…

La final, pudrați cornulețele cu zahărul vanilat și gata! Puteți consuma aceste delicioase cornulețe de post!

Rețeta video de cornulețe de post


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news