Cornulețe fragede cu unt și rahat

Share

Cornulețele fragede cu unt și rahat sunt aromate, ușor de făcut și au un gust delicios.

Cornulețe fragede cu unt și rahat

Cornulețele fragede cu unt și rahat reprezintă o rețetă de fursecuri delicioase, care există în mai multe versiuni. Vă prezentăm o versiune aromată cu puțină coajă de lămâie și portocală sau esență de vanilie și rom, în funcție de preferință. Iată cum puteți prepara o cantitate pentru 48 de cornulețe:

Ingrediente pentru cornulețe fragede cu unt și rahat:

  • 320 – 350 g făină
  • 250 g unt
  • 300 g rahat
  • o linguriță de coajă rasă de lămâie și portocală sau de esență de vanilie și rom
  • 6 linguri de apă
  • o lingură de oțet
  • un praf de sare
  • Opțional, pentru decor: zahăr pudră

Mod de preparare pentru cornulețe fragede cu unt și rahat:

  • Într-un bol, puneți 320 g de făină, untul, apa, oțetul, un praf de sare, iar la alegere, ca arome, puteți folosi fie o linguriță de coajă rasă de lămâie și portocală, fie o linguriță de esență de vanilie și rom.
  • Formați aluatul pe care îl frământați rapid, încât să devină omogen, iar în cazul în care este prea moale, mai adăugați făină și frământați din nou, apoi îl așezați pe o folie și îl lăsați la frigider pentru o zi.
  • Pudrați cu făină spațiul de lucru și separați aluatul în șase părți egale; întindeți apoi fiecare bucată sub formă rotundă, cu diametrul de circa 20 de cm și o tăiați în opt triunghiuri.
  • Pe fiecare triunghi de aluat așezați câte o bucățică de rahat și o rulați sub formă de cornuleț.
  • Încingeți cuptorul la 180 °C și așezați cornulețele în tavă, apoi le lăsați la copt timp de 25 – 30 de minute, până când încep să se rumenească.
  • Opțional, după ce s-au copt, le puteți da prin zahăr pudră…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news