Cornulețele fragede cu unt și rahat sunt aromate, ușor de făcut și au un gust delicios.
Cornulețele fragede cu unt și rahat reprezintă o rețetă de fursecuri delicioase, care există în mai multe versiuni.Vă prezentăm o versiune aromată cu puțină coajă de lămâie și portocală sau esență de vanilie și rom, în funcție de preferință.Iată cum puteți prepara o cantitate pentru 48 de cornulețe:
Ingrediente pentru cornulețe fragede cu unt și rahat:
- 320 – 350 g făină
- 250 g unt
- 300 g rahat
- o linguriță de coajă rasă de lămâie și portocală sau de esență de vanilie și rom
- 6 linguri de apă
- o lingură de oțet
- un praf de sare
- Opțional, pentru decor: zahăr pudră
Mod de preparare pentru cornulețe fragede cu unt și rahat:
- Într-un bol, puneți 320 g de făină, untul, apa, oțetul, un praf de sare, iar la alegere, ca arome, puteți folosi fie o linguriță de coajă rasă de lămâie și portocală, fie o linguriță de esență de vanilie și rom.
- Formați aluatul pe care îl frământați rapid, încât să devină omogen, iar în cazul în care este prea moale, mai adăugați făină și frământați din nou, apoi îl așezați pe o folie și îl lăsați la frigider pentru o zi.
- Pudrați cu făină spațiul de lucru și separați aluatul în șase părți egale; întindeți apoi fiecare bucată sub formă rotundă, cu diametrul de circa 20 de cm și o tăiați în opt triunghiuri.
- Pe fiecare triunghi de aluat așezați câte o bucățică de rahat și o rulați sub formă de cornuleț.
- Încingeți cuptorul la 180 °C și așezați cornulețele în tavă, apoi le lăsați la copt timp de 25 – 30 de minute, până când încep să se rumenească.
- Opțional, după ce s-au copt, le puteți da prin zahăr pudră…
Poftă bună!
Citește și: Rata cu piure vanilat, ragu de ciuperci si mazare
Niciun comentariu încă