Cozonac fără frământare

https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/03/Cozonac-fara-framantare.jpeg

Cozonac fără frământare cu stafide, vanilie, cacao și nucă măcinată.

Cozonac fara framantare

Cozonacul fără frământare este una dintre cele mai simple și rapide rețete de cozonac.

Pentru a prepara un cozonac fără frământare, care să fie și pufos în același timp, și cu un gust desăvârșit totodată, ai nevoie, în primă fază, de o resursă temporală de 180 de minute.

În rândurile următoare, vă propunem o rețetă de cozonac fără frământare, din care veți obține patru cozonaci pufoși și gustoși, care vor fi o încântare pe masa de Paște.

Ingrediente și mod de preparare pentru aluat pentru cozonac fără frământare

Pentru a face aluatul pentru cozonac fără frământare aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2000 grame de făină
  • 1200 ml de lapte
  • 500 grame de zahăr
  • două pachete de unt pentru prăjituri
  • 4 plicuri de drojdie uscată
  • 12 gălbenușuri
  • 400 grame de stafide
  • 2 esențe de vanilie
  • 2 esențe de rom
  • coaja de la două portocale
  • coaja de la două lămâi
  • o linguriță de sare

Cum preparăm aluatul pentru cozonac fără frământare? Foarte simplu, urmând pașii de mai jos:

  • Vom încălzi foarte puțin cantitatea de lapte în care vom dizolva drojdia uscată, împreună cu două linguri de zahăr. Compoziția se lasă 20 de minute, pentru ca drojdia să aibă timp să se umfle.
  • După scurgerea celor 20 de minute, vom pune cantitatea de zahăr în totalitate, toate aromele din lista de ingrediente, respectiv sarea și untul pe care l-am topit în prealabil. Amestecăm pentru ca ingredientele să se încorporeze bine și, mai ales, pentru ca zahărul să se topească.
  • Separat, vom cerne făina, urmând a o adăuga treptat, frământând doar atât cât să rezulte un aluat elastic. Cinci minute sunt suficiente pentru acest proces.
  • Aluatul obținut se va așeza într-un vas suficient de încăpător, pe care îl vom băga la frigider peste noapte, urmând a-l scoate cu circa jumătate de oră înainte de a face cozonacii.

Ingrediente și mod de preparare pentru umplutură

Pentru a face umplutura pentru cozonac fără frământare, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 12 albușuri
  • 1200 grame de nucă măcinată
  • 8 linguri de cacao
  • 400 grame de zahăr pudră

Modul de preparare pentru umplutura pentru cozonac fără frământare:

  • Albușurile se bat spumă, peste care se adaugă cantitatea de nucă măcinată, respectiv cacaua și zahărul.
  • Cu cantitatea obținută vom umple cozonacul.

Pentru coacerea acestui cozonac fără frământare, vom avea nevoie de patru tăvi pe care le vom unge cu ulei sau cu unt. Vom așeza în tăvi cozonacii asamblați, după care îi vom unge cu o compoziție realizată din două gălbenușuri și 100 ml de lapte.

Acest cozonac fără frământare se lasă la dospit în tăvi pentru încă 60 de minute, timp suficient pentru a-și dubla volumul. Ulterior, se bagă la cuptor pentru circa 45 de minute, la o temperatură de 170° Celsius…

Rețeta de cozonac fără frământare este gata , așa cum rezultă din informațiile prezentate de unlockfood.ca. Vă dorim să îl savurați cu plăcere alături de invitații dumneavoastră!

Citește și: Cozonac cu mac – reteta de cozonac cu mac ardelenesc

Rețeta video de cozonac fara framantare

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *