Cozonac fără frământare


104

Cozonac fără frământare cu stafide, vanilie, cacao și nucă măcinată.

Cozonac fara framantare

Cozonacul fără frământare este una dintre cele mai simple și rapide rețete de cozonac.

Pentru a prepara un cozonac fără frământare, care să fie și pufos în același timp, și cu un gust desăvârșit totodată, ai nevoie, în primă fază, de o resursă temporală de 180 de minute.

În rândurile următoare, vă propunem o rețetă de cozonac fără frământare, din care veți obține patru cozonaci pufoși și gustoși, care vor fi o încântare pe masa de Paște.

Ingrediente și mod de preparare pentru aluat pentru cozonac fără frământare

Pentru a face aluatul pentru cozonac fără frământare aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2000 grame de făină
  • 1200 ml de lapte
  • 500 grame de zahăr
  • două pachete de unt pentru prăjituri
  • 4 plicuri de drojdie uscată
  • 12 gălbenușuri
  • 400 grame de stafide
  • 2 esențe de vanilie
  • 2 esențe de rom
  • coaja de la două portocale
  • coaja de la două lămâi
  • o linguriță de sare

Cum preparăm aluatul pentru cozonac fără frământare? Foarte simplu, urmând pașii de mai jos:

  • Vom încălzi foarte puțin cantitatea de lapte în care vom dizolva drojdia uscată, împreună cu două linguri de zahăr. Compoziția se lasă 20 de minute, pentru ca drojdia să aibă timp să se umfle.
  • După scurgerea celor 20 de minute, vom pune cantitatea de zahăr în totalitate, toate aromele din lista de ingrediente, respectiv sarea și untul pe care l-am topit în prealabil. Amestecăm pentru ca ingredientele să se încorporeze bine și, mai ales, pentru ca zahărul să se topească.
  • Separat, vom cerne făina, urmând a o adăuga treptat, frământând doar atât cât să rezulte un aluat elastic. Cinci minute sunt suficiente pentru acest proces.
  • Aluatul obținut se va așeza într-un vas suficient de încăpător, pe care îl vom băga la frigider peste noapte, urmând a-l scoate cu circa jumătate de oră înainte de a face cozonacii.

Ingrediente și mod de preparare pentru umplutură

Pentru a face umplutura pentru cozonac fără frământare, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 12 albușuri
  • 1200 grame de nucă măcinată
  • 8 linguri de cacao
  • 400 grame de zahăr pudră

Modul de preparare pentru umplutura pentru cozonac fără frământare:

  • Albușurile se bat spumă, peste care se adaugă cantitatea de nucă măcinată, respectiv cacaua și zahărul.
  • Cu cantitatea obținută vom umple cozonacul.

Pentru coacerea acestui cozonac fără frământare, vom avea nevoie de patru tăvi pe care le vom unge cu ulei sau cu unt. Vom așeza în tăvi cozonacii asamblați, după care îi vom unge cu o compoziție realizată din două gălbenușuri și 100 ml de lapte.

Acest cozonac fără frământare se lasă la dospit în tăvi pentru încă 60 de minute, timp suficient pentru a-și dubla volumul. Ulterior, se bagă la cuptor pentru circa 45 de minute, la o temperatură de 170° Celsius…

Rețeta de cozonac fără frământare este gata. Vă dorim să îl savurați cu plăcere alături de invitații dumneavoastră!

Rețeta video de cozonac fara framantare