Cozonac impletit cu ciocolata si cirese

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/04/Cozonac-impletit-cu-ciocolata-si-cirese.jpg

Cozonacul impletit cu ciocolata si cirese este o reteta fina si aromata, care se prepara fara dificultate.

 Cozonac impletit cu ciocolata si cirese

Cozonacul impletit cu ciocolata si cirese are un gust minunat datorita combinatiei de aluat pufos cu umplutura delicioasa de ciocolata si cirese.

Ingrediente pentru cozonac impletit cu ciocolata si cirese:

Pentru aluat:

  • 5 galbenusuri proaspete
  • 485 g faina
  • 2 lingurite de drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 50 g miere lichida
  • 2 ½ lingurite ulei de masline
  • ½:
    • 125 g ciocolata rasa sau taiata marunt
    • 3 lingurite de zahar
    • 270 g cirese dintr-un compot
    • 1 lingurita amidon de porumb
    • 1 lingurita de scortisoara
    • 1 galbenus amestecat cu 2 lingurite de lapte sau apa, pentru ungerea cozonacului

    Mod de preparare pentru cozonac impletit cu ciocolata si cirese:

    • Intr-un bol mare, amestecati 2/3 din apa cu drojdie, galbenusuri, ulei, miere si esenta de vanilie, apoi adaugati faina, sarea si restul apei.
    • Dupa ce ati obtinut aluatul, il framantati timp de cinci-zece minute, apoi il asezati intr-un bol uns cu ulei si il tineti acoperit in frigider pana in ziua urmatoare.
    • Faceti modele de impletituri din aluat.
    • Scurgeti ciresele cat sa eliminati excesul de lichid si taiati-le putin, apoi amestecati-le cu ciocolata, zahar, amidon si scortisoara, dupa care le incorporati in mod egal in impletiturile din aluat, pe care le uniti.
    • Puneti o hartie pentru copt in tava si asezati cozonacul impletit după cum menționează bettycrocker.com. Lasati la dospit pentru 90 de minute si incingeti cuptorul la 180˚C.
    • Aplicati cu o pensula amestecul de galbenus cu doua lingurite de lapte sau apa si introduceti tava la cuptor pentru 45-50 minute.
    • Dupa primele 15-20 de minute, mai adaugati cu pensula un strat din acel amestec. Daca incepe sa se rumeneasca prea mult, acoperiti lejer cozonacul cu o folie din aluminiu pentru urmatoarele 30 de minute…
    • Lasati cozonacul sa se raceasca inainte de a il felia.

    Pofta buna!

    Citește și: Cozonac cu nucă

    Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Elena Rădulescu

Elena Yvette Rădulescu este redactor la yve.ro și absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde a urmat specializarea Media, Comunicare și Jurnalism. De asemenea, Elena a urmat cursuri de prestigiu în domeniul astrologiei, precum The Astrology University și International Academy of Astrology, consolidându-și expertiza în horoscop și interpretarea astrelor. Aceste programe de formare recunoscute internațional i-au oferit cunoștințe aprofundate și tehnici avansate în astrologie, permițându-i să ofere analize precise cititorilor. Cu o pasiune deosebită pentru scris și informare, Elena s-a specializat pe categoriile horoscop, frumusețe și știri, aducând cititorilor conținut de calitate, bine documentat și captivant. Are o atenție deosebită la detalii și tendințele actuale. Articolele ei sunt apreciate pentru stilul clar și abordarea echilibrată a subiectelor, combinând cunoștințele sale jurnalistice cu expertiza astrologică pentru a oferi perspective unice și relevante.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *