Cremă de zahar ars cu vanilie

Share

Crema de zahar ars cu vanilie este o rețetă apreciată de foarte multe persoane, datorită faptului că este simplu de preparat și are un gust nemaipomenit.

Cremă de zahar ars cu vanilie

Crema de zahar ars cu vanilie este un desert savuros, ușor de făcut. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.

Ingrediente pentru cremă de zahar ars cu vanilie:

  • 1/3 cană de zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 1+ ¼ cană de frișcă
  • ½ cană de lapte cu 3.5% grăsime
  • 2 linguri de extract de vanilie
  • pentru topping: 6 lingurițe de zahăr vanilat

Mod de preparare pentru cremă de zahar ars cu vanilie:

  • Încingeți cuptorul la 95ºC și așezați pe tavă șase boluri termorezistente tapetate cu hârtie pentru copt (de exemplu, boluri ramekin).
  • Amestecați frișca și laptele, apoi le lăsați la fiert până când amestecul dă în clocot.
  • Într-un bol potrivit de mare, frecați bine gălbenușurile, zahărul și extractul de vanilie; în timp ce amestecați, adăugați un sfert din amestecul fierbinte de frișcă și lapte și amestecați bine, turnând apoi treptat și restul cantității din același amestec.
  • După aceea, strecurați în bolurile termorezistente crema de ou și le introduceți la cuptor pentru 50 – 60 de minute (sau până când s-au pătruns la mijloc).
  • Apoi, le scoateți pe un suport de răcire și le lăsați să se răcorească până când ajung la temperatura camerei.
  • După ce s-au răcit, acoperiți fiecare bol cu o folie de plastic, după care le lăsați pe toate la frigider pentru trei ore.
  • După ce le scoateți din frigider și înlăturați foliile, adăugați deasupra fiecărui bol câte o linguriță de zahăr vanilat și îl caramelizați cu ajutorul unei lămpi de bucătărie cu gaz, până când zahărul face bule și își schimbă culoarea…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news