HomeHoroscop dragoste Cremă de zahar ars cu vanilie

Cremă de zahar ars cu vanilie

autor Elena Yvette
1,2K views 2 minute timp de citit

Crema de zahar ars cu vanilie este o rețetă apreciată de foarte multe persoane, datorită faptului că este simplu de preparat și are un gust nemaipomenit.

Cremă de zahar ars cu vanilie

Crema de zahar ars cu vanilie este un desert savuros, ușor de făcut. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.

Ingrediente pentru cremă de zahar ars cu vanilie:

  • 1/3 cană de zahăr
  • 3 gălbenuÈ™uri
  • 1+ ¼ cană de friÈ™că
  • ½ cană de lapte cu 3.5% grăsime
  • 2 linguri de extract de vanilie
  • pentru topping: 6 linguriÈ›e de zahăr vanilat

Mod de preparare pentru cremă de zahar ars cu vanilie:

  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 95ºC È™i aÈ™ezaÈ›i pe tavă È™ase boluri termorezistente tapetate cu hârtie pentru copt (de exemplu, boluri ramekin).
  • AmestecaÈ›i friÈ™ca È™i laptele, apoi le lăsaÈ›i la fiert până când amestecul dă în clocot.
  • ÃŽntr-un bol potrivit de mare, frecaÈ›i bine gălbenuÈ™urile, zahărul È™i extractul de vanilie; în timp ce amestecaÈ›i, adăugaÈ›i un sfert din amestecul fierbinte de friÈ™că È™i lapte È™i amestecaÈ›i bine, turnând apoi treptat È™i restul cantității din acelaÈ™i amestec.
  • După aceea, strecuraÈ›i în bolurile termorezistente crema de ou È™i le introduceÈ›i la cuptor pentru 50 – 60 de minute (sau până când s-au pătruns la mijloc).
  • Apoi, le scoateÈ›i pe un suport de răcire È™i le lăsaÈ›i să se răcorească până când ajung la temperatura camerei.
  • După ce s-au răcit, acoperiÈ›i fiecare bol cu o folie de plastic, după care le lăsaÈ›i pe toate la frigider pentru trei ore.
  • După ce le scoateÈ›i din frigider È™i înlăturaÈ›i foliile, adăugaÈ›i deasupra fiecărui bol câte o linguriță de zahăr vanilat È™i îl caramelizaÈ›i cu ajutorul unei lămpi de bucătărie cu gaz, până când zahărul face bule È™i își schimbă culoarea…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed