Drob din quinoa și legume

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/03/Drob-din-quinoa-și-legume.jpg

Drobul din quinoa și legume este o rețetă de post ușor de preparat, hrănitoare, bazată pe ingrediente sănătoase.

Drob din quinoa și legume

Drobul din quinoa și legume conține și plante aromatice, în cazul de față pătrunjel și busuioc verde, care oferă un plus de savoare. Puteți servi drobul împreună cu o salată verde potrivit gordonramsay.com.

Ingrediente pentru drob din quinoa și legume:

  • 2 + ½ căni de quinoa fiartă și răcorită
  • un dovlecel tăiat în bucăți mari
  • o cană de broccoli
  • ½://yve.ro/stiri-mondene/cele-mai-sanatoase-sortimente-de-sare/” title=”sare” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”3206″>sare
  • piper măcinat

Opțional:

  • ¼ cană de drojdie nutritivă (inactivă)
  • 2 lingurițe de semințe de chia, înmuiate în ¼ cană de apă

Mod de preparare pentru drob din quinoa și legume:

  • Încingeți cuptorul la 200ºC.
  • Puneți într-un blender o jumătate de ardei gras, bucățile de dovlecel, broccoli, pătrunjelul, busuiocul, un praf de sare și piper și, opțional, drojdia nutritivă (inactivă); pulsați până când se mărunțesc bine și se omogenizează.
  • Într-un bol mare, puneți legumele care au fost trecute prin blender, adăugați quinoa și amestecați-le bine, apoi, opțional, puteți pune și semințe de chia.
  • Puneți compoziția într-un vas termorezistent, folosind o lingură și apăsând ușor.
  • Acoperiți cu o folie vasul termorezistent și îl introduceți la cuptor pentru 45 de minute, după care îl scoateți din cuptor și îl lăsați să se răcorească.
  • Opțional, după ce s-a răcorit, răsturnați drobul pe grătarul de la cuptor și îl mai lăsați circa 15 minute, pentru a se rumeni și a forma o crustă.
  • Tăiați drobul sub formă de felii și serviți-l cu o salată verde…

Poftă bună!

Citește și: Maioneză rapidă de post

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *