Drob din quinoa și legume

Share

Drobul din quinoa și legume este o rețetă de post ușor de preparat, hrănitoare, bazată pe ingrediente sănătoase.

Drob din quinoa și legume

Drobul din quinoa și legume conține și plante aromatice, în cazul de față pătrunjel și busuioc verde, care oferă un plus de savoare. Puteți servi drobul împreună cu o salată verde.

Ingrediente pentru drob din quinoa și legume:

  • 2 + ½ căni de quinoa fiartă și răcorită
  • un dovlecel tăiat în bucăți mari
  • o cană de broccoli
  • ½ ardei gras mic, roșu
  • o mână de pătrunjel verde
  • ½ mână de busuioc verde
  • sare
  • piper măcinat

Opțional:

  • ¼ cană de drojdie nutritivă (inactivă)
  • 2 lingurițe de semințe de chia, înmuiate în ¼ cană de apă

Mod de preparare pentru drob din quinoa și legume:

  • Încingeți cuptorul la 200ºC.
  • Puneți într-un blender o jumătate de ardei gras, bucățile de dovlecel, broccoli, pătrunjelul, busuiocul, un praf de sare și piper și, opțional, drojdia nutritivă (inactivă); pulsați până când se mărunțesc bine și se omogenizează.
  • Într-un bol mare, puneți legumele care au fost trecute prin blender, adăugați quinoa și amestecați-le bine, apoi, opțional, puteți pune și semințe de chia.
  • Puneți compoziția într-un vas termorezistent, folosind o lingură și apăsând ușor.
  • Acoperiți cu o folie vasul termorezistent și îl introduceți la cuptor pentru 45 de minute, după care îl scoateți din cuptor și îl lăsați să se răcorească.
  • Opțional, după ce s-a răcorit, răsturnați drobul pe grătarul de la cuptor și îl mai lăsați circa 15 minute, pentru a se rumeni și a forma o crustă.
  • Tăiați drobul sub formă de felii și serviți-l cu o salată verde…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news