Home Gem din piure de dovleac

Gem din piure de dovleac

Data publicării: Data actualizării:
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Gem-din-piure-de-dovleac.jpg

Gemul din piure de dovleac este o reteta care se prepara simplu si rapid, din ingrediente sanatoase.Gustul si textura sa permit asocierea cu o multime de preparate dulci.

Gem din piure de dovleac

Gemul din piure de dovleac se poate consuma pe paine, ca umplutura pentru prajituri, clatite, placinte dulci sau in amestec cu cereale ori ca topping pentru iaurt.Ingrediente pentru gem din piure de dovleac:

  • 800 g piure de dovleac
  • 1 cana de zahar brun
  • ¾ cana suc de mere
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita de nucsoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • zeama de la ½ lamaie

Mod de preparare pentru gem din piure de dovleac

Preparati piureul de dovleac:

  • Incingeti cuptorul la 165º C.
  • Taiati dovleacul pe jumatate, eliminati semintele si cotorul.
  • Coaceti dovleacul timp de circa o ora, pana cand se fragezeste, iar dupa aceea, eliminati coaja si pastrati pulpa, pe care o treceti prin blender pana cand obtineti 800 g de piure.

Preparati gemul:

  • Intr-o oala, amestecati piureul de dovleac cu zaharul brun, sucul de mere, esenta de vanilie, nucsoara, ghimbirul (fara zeama de lamaie).
  • Dati in clocot amestecul, apoi reduceti flacara si lasati sa fiarba in suc propriu, amestecand din cand in cand.
  • Luati apoi oala de pe foc, adaugati zeama de lamaie, amestecati si lasati sa se racoreasca…
  • Turnati gemul in borcane pe care le sigilati in vid si le depozitati in frigider.

Pofta buna!

Citește și: Dulceata de castraveti cu vanilie

Abonează-te pe:Yve.ro news

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către acest site web

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies