„Fagurii” umpluți reprezintă o rețetă de vafe cu specific belgian, au o textură pufoasă, iar opțiunile pentru umplură sunt foarte multe, în funcție de preferințe.
„Fagurii” umpluți sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere minunată de desert pentru orice ocazie, când sunteți în pană de idei. Pentru umplutură aveți mai multe variante: puteți folosi gem, miere, ciocolată tartinabilă sau cremă, în funcție de preferință. Vă prezentăm cum puteți prepara o versiune de „faguri” umpluți cu o cremă ce are în compoziție cacao și esență de rom.
Ingrediente pentru „faguri” umpluți:
Pentru compoziție:
- 5 ouă
- 250 g zahăr granulat
- 250 ml ulei
- un vârf de cuțit de amoniac stins
- un pahar de lapte
- făină
Opțional, pentru cremă:
- 250 g unt sau margarină
- 8 linguri cu vârf de făină
- un litru de lapte
- 8 linguri de zahăr granulat
- esență de rom
- cacao pudră
Opțional, pentru decor:
- zahăr pudră sau fulgi de cocos
Mod de preparare pentru „faguri” umpluți:
- Prepararea compoziției:
- Puneți într-un bol 250 g de zahăr granulat, ouăle și le mixați, apoi adăugați uleiul, amoniacul stins, iar la urmă, făină cât cuprinde, după care le mixați din nou. Trebuie să rezulte o compoziție asemănătoare cu o smântână groasă.
Prepararea cremei:
- Într-un bol, amestecați un pahar de lapte, opt linguri de zahăr granulat, opt linguri cu vârf de făină, cacao (câtă doriți), apoi puneți la fiert acest amestec.
- În timp ce fierbe, amestecați încontinuu, până se leagă, astfel încât să nu rămână cocoloașe.
- După ce s-a întărit, dar este încă destul de cald, adăugați esența de rom și untul (sau margarina) și amestecați din nou.
• Ungeți cu puțin ulei formele pentru copt (puteți folosi, de exemplu, un aparat de făcut vafe) și puneți în ele compoziția.
• Coaceți „fagurii”, apoi îi umpleți și îi lăsați la frigider ne spune recipetineats.com.
• La servire, puteți presăra deasupra zahăr pudră sau fulgi de cocos…
Poftă bună!
Citește și: Cozonac cu crema de ciocolata
Niciun comentariu încă