„Faguri” umpluți

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/04/Faguri-umpluți.jpg

„Fagurii” umpluți reprezintă o rețetă de vafe cu specific belgian, au o textură pufoasă, iar opțiunile pentru umplură sunt foarte multe, în funcție de preferințe.

Faguri umpluți

„Fagurii” umpluți sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere minunată de desert pentru orice ocazie, când sunteți în pană de idei. Pentru umplutură aveți mai multe variante: puteți folosi gem, miere, ciocolată tartinabilă sau cremă, în funcție de preferință. Vă prezentăm cum puteți prepara o versiune de „faguri” umpluți cu o cremă ce are în compoziție cacao și esență de rom.

Ingrediente pentru „faguri” umpluți:

Pentru compoziție:

  • 5 ouă
  • 250 g zahăr granulat
  • 250 ml ulei
  • un vârf de cuțit de amoniac stins
  • un pahar de lapte
  • făină

Opțional, pentru cremă:

  • 250 g unt sau margarină
  • 8 linguri cu vârf de făină
  • un litru de lapte
  • 8 linguri de zahăr granulat
  • esență de rom
  • cacao pudră

Opțional, pentru decor:

  • zahăr pudră sau fulgi de cocos

Mod de preparare pentru „faguri” umpluți:

  • Prepararea compoziției:
  • Puneți într-un bol 250 g de zahăr granulat, ouăle și le mixați, apoi adăugați uleiul, amoniacul stins, iar la urmă, făină cât cuprinde, după care le mixați din nou. Trebuie să rezulte o compoziție asemănătoare cu o smântână groasă.

Prepararea cremei:

  • Într-un bol, amestecați un pahar de lapte, opt linguri de zahăr granulat, opt linguri cu vârf de făină, cacao (câtă doriți), apoi puneți la fiert acest amestec.
  • În timp ce fierbe, amestecați încontinuu, până se leagă, astfel încât să nu rămână cocoloașe.
  • După ce s-a întărit, dar este încă destul de cald, adăugați esența de rom și untul (sau margarina) și amestecați din nou.

• Ungeți cu puțin ulei formele pentru copt (puteți folosi, de exemplu, un aparat de făcut vafe) și puneți în ele compoziția.

• Coaceți „fagurii”, apoi îi umpleți și îi lăsați la frigider ne spune recipetineats.com.

• La servire, puteți presăra deasupra zahăr pudră sau fulgi de cocos…

Poftă bună!

Citește și: Cozonac cu crema de ciocolata

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *