Fasole cu ierburi aromatice și roșii coapte

Share

Fasolea cu ierburi aromatice și roșii coapte este o rețetă ușoară, care, în același timp, reprezintă și o bună sursă de proteine.

Fasole cu ierburi aromatice și roșii coapte

Fasolea cu ierburi aromatice și roșii coapte este o mâncare sățioasă, specifică regiunii Toscana, din Italia. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.

Ingrediente:

  • 2 căni de fasole boabe, fiartă
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 1 lingură sare de mare
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță de rozmarin sau busuioc verde, tocat

Pentru roșiile coapte:

  • 3 roșii tăiate în câte 4 bucăți
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 3 fire de cimbru verde
  • ½ lingură sare de mare

Mod de preparare pentru fasole cu ierburi aromatice și roșii coapte:

  • Coaceți roșiile: puneți bucățile de roșii într-o tavă, turnați ulei de măsline peste ele și presărați sare și cimbru, apoi lăsați tava la cuptor, la 175°C, pentru circa 30 de minute.
  • Într-un bol mare, amestecați fasolea fiartă și roșiile coapte, apoi le stropiți cu oțet și ulei.
  • Presărați sare de mare și rozmarin sau busuioc verde…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news