Fasole cu ierburi aromatice și roșii coapte

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Fasole-cu-roșii-coapte.jpg

Fasolea cu ierburi aromatice și roșii coapte este o rețetă ușoară, care, în același timp, reprezintă și o bună sursă de proteine.

Fasole cu ierburi aromatice și roșii coapte

Fasolea cu ierburi aromatice și roșii coapte este o mâncare sățioasă, specifică regiunii Toscana, din Italia. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.Ingrediente:

  • 2 căni de fasole boabe, fiartă
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 1 lingură sare de mare
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță de rozmarin sau busuioc verde, tocat

Pentru roșiile coapte:

  • 3 roșii tăiate în câte 4 bucăți
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 3 fire de cimbru verde
  • ½ lingură sare de mare

Mod de preparare pentru fasole cu ierburi aromatice și roșii coapte:

  • Coaceți roșiile: puneți bucățile de roșii într-o tavă, turnați ulei de măsline peste ele și presărați sare și cimbru, apoi lăsați tava la cuptor, la 175°C, pentru circa 30 de minute.
  • Într-un bol mare, amestecați fasolea fiartă și roșiile coapte, apoi le stropiți cu oțet și ulei.
  • Presărați sare de mare și rozmarin sau busuioc verde…

Poftă bună!

Citește și: Salata de telina, morcov si sfecla rosie

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *