Fasolea cu ierburi aromatice și roșii coapte este o rețetă ușoară, care, în același timp, reprezintă și o bună sursă de proteine.
Fasolea cu ierburi aromatice și roșii coapte este o mâncare sățioasă, specifică regiunii Toscana, din Italia. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.
Ingrediente:
- 2 căni de fasole boabe, fiartă
- 1 lingură de oțet balsamic
- 1 lingură de oțet de mere
- 1 lingură sare de mare
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 linguriță de rozmarin sau busuioc verde, tocat
Pentru roșiile coapte:
- 3 roșii tăiate în câte 4 bucăți
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 3 fire de cimbru verde
- ½ lingură sare de mare
Mod de preparare pentru fasole cu ierburi aromatice și roșii coapte:
- Coaceți roșiile: puneți bucățile de roșii într-o tavă, turnați ulei de măsline peste ele și presărați sare și cimbru, apoi lăsați tava la cuptor, la 175°C, pentru circa 30 de minute.
- Într-un bol mare, amestecați fasolea fiartă și roșiile coapte, apoi le stropiți cu oțet și ulei.
- Presărați sare de mare și rozmarin sau busuioc verde…
Poftă bună!