HomeRETETERetete de mancareGarnituri Fricassee de conopidă

Fricassee de conopidă

autor Elena Yvette
1,6K views 1 minute timp de citit

Fricassee de conopidă este o rețetă de garnitură simplă, care se prepară ușor, din ingrediente sănătoase.

Fricassee de conopida

Fricassee de conopidă se poate consuma atât proaspătă, cât și reîncălzită, ca atare sau alături de fripturi sau mâncăruri pe bază de fructe de mare. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru fricassee de conopidă:

  • 1 conopidă mică
  • 2 cepe franÈ›uzeÈ™ti, tăiate fin
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • zeama È™i coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță de pătrunjel verde, tocat
  • ulei de măsline
  • puÈ›ină pudră de chili
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru fricassee de conopidă:

  • SpălaÈ›i bine conopida, apoi o tăiaÈ›i în mai multe bucățele.
  • ÃŽncingeÈ›i puÈ›in ulei de măsline într-o tigaie, adăugaÈ›i bucățelele de conopidă, apoi le prăjiÈ›i câteva minute, până capătă o nuanță de auriu spre brun; apoi, adăugaÈ›i o jumătate de pahar cu apă È™i sotaÈ›i conopida până se evaporă apa.
  • AdăugaÈ›i usturoiul, cepele È™i presăraÈ›i puÈ›ină pudră de chili, după care le lăsaÈ›i să să se mai prăjească pentru câteva minute.
  • LuaÈ›i tigaia de pe foc È™i adăugaÈ›i pătrunjelul tocat, zeama È™i coaja rasă de lămâie.
  • PresăraÈ›i sare È™i piper după gust…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..