Fricassee de conopidă

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Fricassee-de-conopida.jpg

Fricassee de conopidă este o rețetă de garnitură simplă, care se prepară ușor, din ingrediente sănătoase.

Fricassee de conopida

Fricassee de conopidă se poate consuma atât proaspătă, cât și reîncălzită, ca atare sau alături de fripturi sau mâncăruri pe bază de fructe de mare. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru fricassee de conopidă:

  • 1 conopidă mică
  • 2 cepe franțuzești, tăiate fin
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • zeama și coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță de pătrunjel verde, tocat
  • ulei de măsline
  • puțină pudră de chili
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru fricassee de conopidă:

  • Spălați bine conopida, apoi o tăiați în mai multe bucățele.
  • Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie, adăugați bucățelele de conopidă, apoi le prăjiți câteva minute, până capătă o nuanță de auriu spre brun; apoi, adăugați o jumătate de pahar cu apă și sotați conopida până se evaporă apa.
  • Adăugați usturoiul, cepele și presărați puțină pudră de chili, după care le lăsați să să se mai prăjească pentru câteva minute.
  • Luați tigaia de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat, zeama și coaja rasă de lămâie.
  • Presărați sare și piper după gust…

Poftă bună ne spune fromachefskitchen.com!

Citește și: Paste cu avocado și roșii

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *