Frigaruile de pui cu harissa reprezinta o reteta culinara ideala unei zile relaxante sau unei seri petrecute impreuna cu prietenii sau familia.
Frigaruile de pui cu harissa sunt delicioase si le puteti servi cu o salata si/sau un sos.
Ingrediente pentru frigarui de pui cu harissa:
- 1 kg piepturi de pui dezosate si fara piele
- 3 lingurite de Harissa (pasta din ardei iute)
- 3 catei mari de usturoi, tocati
- 1 lingura de chimion maruntit
- 2 linguri de coriandru maruntit
- sucul de la un lime
- 1/3 cana ulei de masline
Mod de preparare pentru frigarui de pui cu harissa:
- Preparati marinada: intr-un bol mare, amestecati usturoiul, sucul de lime, Harissa, coriandrul, chimionul si uleiul de masline.
- Taiati piepturile de pui in cuburi cu diametrul de circa 3 cm, apoi le puneti in marinada si le amestecati, apoi le lasati la rece pentru cel putin o ora (cu cat mai mult, cu atat mai bine).
- Cand sunt gata, infigeti cate un bat de frigarui in fiecare bucata de carne. Le lasati pe grill sau gratar timp de 12-15 minute…
Pofta buna!