Frittata cu bacon este o rețetă care poate substitui omleta clasică, dar care este mai complexă și se prepară la cuptor.
Frittata cu bacon este sățioasă și gustoasă; aceasta se poate servi ca atare sau însoțită de o salată, după preferință.
Ingrediente pentru frittata cu bacon:
- 500 g bacon tăiat în felii subțiri
- 10 ouă
- ¾ ceașcă de brânză Cheddar rasă grosier
- 80 g frunze de baby spanac
- 1 ceapă tăiată jullien
- 2 roșii tăiate în felii subțiri
- pătrunjel sau mărar
- 3 lingurițe muștar
- 1 linguriță ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare pentru frittata cu bacon:
- Încălziți cuptorul la 82ºC.
- Într-un bol mare bateți ouăle, adăugând brânza Cheddar, muștarul, sare și piper după gust.
- Încingeți ulei într-o tigaie mare și adăugați ceapa și bacon-ul, pe care le prăjiți până capătă o nuanță aurie spre brun; adăugați după aceea și spanacul, pe care îl lăsați puțin pe foc, încât să se înmoaie.
- Micșorați temperatura și adăugați deasupra amestecul cu ouă, pe care îl întindeți în mod egal în tigaie (sau puteți transfera totul într-un vas Ramekin).
- Aranjați deasupra feliuțele de roșii, apoi introduceți tigaia (sau vasul Ramekin) la cuptor pentru 30 de minute…
- La servire, adăugați deasupra pătrunjel sau mărar.
Poftă bună!