Home RETETERetete dulciuriDulciuri de post Fulgi de ovăz cu sirop de arțar

Fulgi de ovăz cu sirop de arțar

autor Elena Yvette
41 vizualizari

Fulgii de ovăz cu sirop de arțar reprezintă o alegere minunată pentru un mic dejun sățios și dulce.

Fulgi de ovăz cu sirop de arțar

Fulgii de ovăz cu sirop de arțar sunt gata în circa 30 de minute și puteți folosi și fructe de pădure sau dulceața preferată. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru fulgi de ovăz cu sirop de arțar:

  • o cană de fulgi de ovăz
  • 3 căni de apă
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • 2 linguri de zahăr
  • 1/3 cană de fructe de pădure  (proaspete sau congelate) sau 3 linguri de dulceață (un sortiment la alegere)
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru fulgi de ovăz cu sirop de arțar:

  • Puneți fulgii de ovăz într-o tigaie adâncă, la foc potrivit de mare și lăsați-i pe foc pentru circa trei minute, timp în care amestecați încontinuu, până când capătă o nuanță de auriu spre maroniu deschis și încep să miroasă asemănător cu nucile prăjite.
  • Adăugați apa, fructele de pădure, zahărul și un praf de sare și creșteți temperatura; lăsați să dea în clocot, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă la foc mic, pentru încă aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când.
  • După ce s-au fiert fulgii de ovăz, iar fructele de pădure s-au înmuiat, zdrobiți-le cu o lingură de lemn, înainte să luați tigaia de pe foc.
  • Serviți pe loc, iar la fiecare porție, adăugați deasupra sirop de arțar.

Notă: în cazul în care nu folosiți fructe, fierbeți fulgii de ovăz și, după ce ați oprit focul, adăugați dulceața…

Poftă bună!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!