Gustarea de pui cu sos Satay este usor de preparat si lasa o impresie deosebita.
Gustarea de pui cu sos Satay este ideala pentru intalnirile cu prietenii, atat de sarbatori, cat si in zile obisnuite.Ingrediente pentru gustare de pui cu sos Satay:
- 220 grame piept de pui de pui
- 4 linguri unt de arahide
- 4 linguri lapte de cocos
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos dulce de ardei
- alune maruntite
- optional: frunze de salata, frunze de coriandru
Mod de preparare pentru gustare de pui cu sos Satay:
- Se vor felia bucatile de piept de pui, dupa care se va amesteca sosul de soia cu sosul dulce de ardei.
- Se vor infinge frigaruile, se vor pune pe o tava acoperita cu hartie de copt, se va infasura totul in folie de plastic si se va congela.
- Cand se doreste sa se serveasca, se va decongela peste noapte si se vor incalzi timp de 12 minute, pana se patrund.
- Pentru a obtine sosul Satay, trebuie sa se amestece patru linguri de unt de arahide si patru linguri de lapte de nuca de cocos.
- La servire, se vor da prin sos si alune maruntite.
- Optional, se vor aseza pe frunze de salata si se vor decora cu frunze de coriandru…
Pofta buna!
Citește și: Carne de pui cu măsline și migdale