1,2K
Hummus-ul din naut cu spanac este o reteta sanatoasa si satioasa, bogata in proteine si antioxidanti.
Hummus-ul din naut cu spanac se prepara foarte usor si este perfect pentru micul dejun sau ca gustare intre mese. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate de aproximativ doua cani.
Ingrediente pentru hummus din naut cu spanac:
- o conserva de naut
- 3 cani de frunze de spanac crud
- 2 catei de usturoi
- cateva fire de arpagic verde
- ¼ cana de ulei extravirgin
- o lamaie mica, proaspata
- sare si piper macinat, dupa gust
- cateva frunze de telina
Mod de preparare pentru hummus din naut cu spanac:
- Clatiti si uscati boabele de naut din conserva.
- Curatati cateii de usturoi.
- Maruntiti arpagicul cat sa ajunga pentru trei lingurite.
- Spalati si uscati putin spanacul.
- Stoarceti lamaia pentru a obtine sucul.
- Intr-un robot de bucatarie, puneti nautul, usturoiul si arpagicul, le amestecati, dupa care adaugati spanacul, sucul de lamaie si procesati-le pana cand obtineti un piure fin.
- Turnati uleiul de masline si amestecati din nou.
- Presarati sare si piper dupa gust.
- Garnisiti cu frunze de telina.
- Puteti servi hummusul in decursul unei zile, impreuna cu felii de castraveti si ridichii sau cu alte legume…
Pofta buna!