Iahnie de fasole în stil clasic

https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/03/Iahnie-de-fasole-în-stil-clasic.jpg

Iahnia de fasole în stil clasic este o rețetă de post, cu specific românesc. Acest fel de mâncare este unul simplu, dar foarte apreciat.

Iahnie-de-fasole-în-stil-clasic in RETETE

Iahnia de fasole în stil clasic se poate mânca atât caldă, cât și rece, împreună cu murături sau cu alte acrituri, în funcție de preferință. În perioadele în care se mănâncă de dulce, aceasta se poate consuma cu afumături de porc (de exemplu, costiță, ciolan, cârnați).

Ingrediente pentru iahnie de fasole în stil clasic:

  • 500 g de fasole uscată
  • 2 morcovi
  • 3 cepe potrivit de mari
  • 250 ml suc de roșii sau bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 4 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cimbru mărunțit
  • sare
  • piper
  • apă
  • opțional: puteți adăuga și mărar, rădăcină de păstârnac sau țelină

Mod de preparare pentru iahnie de fasole în stil clasic:

  • Puneți boabele de fasole într-un bol cu apă rece și le lăsați acolo de seara până în ziua următoare, ca să se înmoaie.
  • A doua zi curățați cepele, morcovii, usturoiul și rădăcina de pătrunjel.
  • Scurgeți apa din bolul cu fasole și puneți boabele la fiert, la foc mic, într-o oală cu apă proaspătă, împreună cu o ceapă întreagă, o foaie de dafin, cei doi morcovi, rădăcina de pătrunjel, doi căței de usturoi și sare (opțional, puteți adăuga și păstârnac sau țelină).
  • După ce s-a fiert fasolea, o scoateți din apa fiartă și o dați deoparte (fără a arunca apa respectivă).
  • Tăiați mărunt cele două cepe rămase și le puneți la călit într-o cratiță, cu 100 ml ulei și un praf de sare după cum afirmă sursa vegrecipesofindia.com. Adăugați boabele de fasole fiartă peste ceapa călită, iar deasupra turnați sucul de roșii sau bulionul.
  • Presărați sare, piper și cimbru mărunțit, după gust.
  • Adăugați o foaie de dafin și turnați în cratiță circa 300 ml din apa în care a fiert fasolea.
  • Gustați și, dacă este necesar, mai adăugați sare, apoi lăsați să fiarbă până când scade puțin zeama și iahnia se îngroașă…

Poftă bună!

Citește și: Tarta de sparanghel cu Mascarpone

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *