Inelele dulci din mere cu scortisoara reprezinta o gustare excelenta si sanatoasa, care se prepara simplu si rapid.
Inelele dulci din mere cu scortisoara sunt o combinatie delicioasa si le puteti servi oricand aveti pofta de ceva bun. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru opt-zece portii conform livforcake.com.
Ingrediente pentru inele dulci din mere cu scortisoara:
- 6 mere
- 1 – 2 linguri de scortisoara
- 1 cana de iaurt simplu, fara arome
- 1 cana de faina
- 1 ou mare, proaspat
- ¼ lingura praf de copt
- ½ cana de zahar
- ¼ lingura de sare
- ulei
Mod de preparare pentru inele dulci din mere cu scortisoara:
- Intr-un bol mic, amestecati faina, praful de copt si sarea, apoi il dati deoparte.
- Separat, intr-un alt bol, puneti oul si iaurtul, apoi le bateti bine.
- Amestecati compozitia cu iaurt cu cea de faina, apoi o dati deoparte.
- Taiati merele in rondele, apoi eliminati doar miezul feliilor, incat sa obtineti niste inele fara a taia si cojile.
- Intr-o tigaie mare si adanca, incingeti uleiul la o temperatura medie spre scazuta, de 190º C.
- Inmuiati inelele de mere in compozitia cremoasa si prajiti in ulei pe rand cateva in reprize, in functie de cate incap in tigaie, timp de unul-doua minute pe fiecare parte, pana capata o nuanta aurie…
- Intr-un bol, amestecati bine zaharul si scortisoara, apoi presarati pe inelele de mere cat sunt inca fierbinti.
Pofta buna!
Citește și: Gem de mure traditional