Home Inele dulci din mere cu scortisoara

Inele dulci din mere cu scortisoara

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 2,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/06/Inele-dulci-din-mere-cu-scortisoara.jpg

Inelele dulci din mere cu scortisoara reprezinta o gustare excelenta si sanatoasa, care se prepara simplu si rapid.

Inele dulci din mere cu scortisoara

Inelele dulci din mere cu scortisoara sunt o combinatie delicioasa si le puteti servi oricand aveti pofta de ceva bun. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru opt-zece portii conform livforcake.com.

Ingrediente pentru inele dulci din mere cu scortisoara:

  • 6 mere
  • 1 – 2 linguri de scortisoara
  • 1 cana de iaurt simplu, fara arome
  • 1 cana de faina
  • 1 ou mare, proaspat
  • ¼ lingura praf de copt
  • ½ cana de zahar
  • ¼ lingura de sare
  • ulei

Mod de preparare pentru inele dulci din mere cu scortisoara:

  • Intr-un bol mic, amestecati faina, praful de copt si sarea, apoi il dati deoparte.
  • Separat, intr-un alt bol, puneti oul si iaurtul, apoi le bateti bine.
  • Amestecati compozitia cu iaurt cu cea de faina, apoi o dati deoparte.
  • Taiati merele in rondele, apoi eliminati doar miezul feliilor, incat sa obtineti niste inele fara a taia si cojile.
  • Intr-o tigaie mare si adanca, incingeti uleiul la o temperatura medie spre scazuta, de 190º C.
  • Inmuiati inelele de mere in compozitia cremoasa si prajiti in ulei pe rand cateva in reprize, in functie de cate incap in tigaie, timp de unul-doua minute pe fiecare parte, pana capata o nuanta aurie…
  • Intr-un bol, amestecati bine zaharul si scortisoara, apoi presarati pe inelele de mere cat sunt inca fierbinti.

Pofta buna!

Citește și: Gem de mure traditional

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate