Home RETETE Lasagna cu pui si branza in sos alb

Lasagna cu pui si branza in sos alb

autor Elena Yvette
382 vizualizari
loading...

Lasagna cu pui si branza in sos alb este o reteta nemaipomenita pentru masa in familie sau pentru momentele in care aveti musafiri.

Lasagna cu pui si branza in sos alb

Lasagna cu pui si branza in sos alb este o versiune satioasa, dar care nu incarca stomacul. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate delicioasa pentru 9-12 portii.

Ingrediente pentru lasagna cu pui si branza in sos alb:

Pentru lasagna:

  • 3 foi pentru lasagna
  • 3 cani piept de pui fiert, tocat
  • ½ ceasca de Parmezan
  • ½ ceasca de branza elvetiana
  • 340 g mazare congelata
  • 1.4 pesmet cu mirodenii
  • verdeturi proaspete, maruntite
  • 1 ceasca de apa

Pentru sos:

  • 6 lingurite de unt
  • 1 ½ usturoi maruntit
  • 6 lingurite faina
  • ½ lingura mirodenii pentru pui
  • ¾ lingura de sare
  • 5 cesti de lapte

Mod de preparare pentru lasagna cu pui si branza in sos alb:

Preparati sosul alb:

  •  Topiti untul intr-o tigaie mare la temperatura medie, apoi puneti usturoiul si perpeliti-l putin prin agitare.
  • Adaugati faina, mirodeniile pentru pui si sarea.
  • Agitati tigaia timp de unul sau doua minute, dupa care turnati pe rand cate o cana de lapte, iar dupa fiecare asteptati sa se inchege putin.
  • Cand sosul devine fin, il dati deoparte.

Preparati lasagna:

  • Incingeti cuptorul la 204˚C.
  • Ungeti o tava, apoi intindeti o foaie pentru lasagna, jumatate din cantitatea de pui, jumatate din cea de mazare, ¼ ceasca Parmezan, 1/3 ceasca de apa si 1+ ½ ceasca de sos alb.
  • Adaugati inca un strat ca primul.
  • Puneti apoi o ultima foaie pentru lasagna, 1/3 ceasca de apa, 1+ ½ ceasca de sos si ½ ceasca de branza elvetiana.
  • Acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati la copt timp de 40 de minute.
  • Dupa ce inlaturati folia, presarati un strat egal de pesmet, dupa care mai lasati la cuptor pentru inca cinci-zece minute ca sa se rumeneasca.
  • Presarati verdeturi proaspete.
  • Lasati sa se racoreasca aproximativ zece minute, apoi puteti taia si servi…

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies