Lasagna cu pui si branza in sos alb este o reteta nemaipomenita pentru masa in familie sau pentru momentele in care aveti musafiri.
Lasagna cu pui si branza in sos alb este o versiune satioasa, dar care nu incarca stomacul. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate delicioasa pentru 9-12 portii conform celor specificate de marionskitchen.com.
Ingrediente pentru lasagna cu pui si branza in sos alb:
Pentru lasagna:
- 3 foi pentru lasagna
- 3 cani piept de pui fiert, tocat
- ½ ceasca de Parmezan
- ½ ceasca de branza elvetiana
- 340 g mazare congelata
- 1.4 pesmet cu mirodenii
- verdeturi proaspete, maruntite
- 1 ceasca de apa
Pentru sos:
- 6 lingurite de unt
- 1 ½ usturoi maruntit
- 6 lingurite faina
- ½ lingura mirodenii pentru pui
- ¾ lingura de sare
- 5 cesti de lapte
Mod de preparare pentru lasagna cu pui si branza in sos alb:
Preparati sosul alb:
- Topiti untul intr-o tigaie mare la temperatura medie, apoi puneti usturoiul si perpeliti-l putin prin agitare.
- Adaugati faina, mirodeniile pentru pui si sarea.
- Agitati tigaia timp de unul sau doua minute, dupa care turnati pe rand cate o cana de lapte, iar dupa fiecare asteptati sa se inchege putin.
- Cand sosul devine fin, il dati deoparte.
Preparati lasagna:
- Incingeti cuptorul la 204˚C.
- Ungeti o tava, apoi intindeti o foaie pentru lasagna, jumatate din cantitatea de pui, jumatate din cea de mazare, ¼ ceasca Parmezan, 1/3 ceasca de apa si 1+ ½ ceasca de sos alb.
- Adaugati inca un strat ca primul.
- Puneti apoi o ultima foaie pentru lasagna, 1/3 ceasca de apa, 1+ ½ ceasca de sos si ½ ceasca de branza elvetiana.
- Acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati la copt timp de 40 de minute.
- Dupa ce inlaturati folia, presarati un strat egal de pesmet, dupa care mai lasati la cuptor pentru inca cinci-zece minute ca sa se rumeneasca.
- Presarati verdeturi proaspete.
- Lasati sa se racoreasca aproximativ zece minute, apoi puteti taia si servi…
Pofta buna!
Citește și: Cuscus cu carne de pui si legume