Mâncarea de conopidă, ciuperci și spanac reprezintă o rețetă care se prepară ușor, are un număr redus de carbohidrați, fiind ideală pentru prânz sau cină.
Mâncarea de conopidă, ciuperci și spanac va fi gata în circa 20 de minute.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.Ingrediente pentru mâncare de conopidă, ciuperci și spanac:
- 400 g de conopidă
- 3 căni de ciuperci Champignon feliate
- 2 căni de spanac
- 1 tulpină de țelină Apio feliată
- 1/3 cană de supă de legume
- ½ cană de ceapă tocată
- 1 cățel mare de usturoi tocat
- 1 linguriță de pătrunjel verde tocat
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- sare (după gust)
- piper (după gust)
Mod de preparare pentru mâncare de conopidă, ciuperci și spanac:
- Tăiați conopida în bucăți mari și le puneți într-un robot de bucătărie.Pulsați timp de 20-30 de secunde, până când conopida se mărunțește îndeajuns pentru a semăna cu boabele de orez.
- Într-o tigaie adâncă și mare căliți ceapa și țelina în ulei, la foc mediu, timp de aproximativ cinci minute, apoi adăugați usturoiul și mai căliți încă timp de vreo 30 de secunde.
- Puneți în tigaie ciupercile și le sotați până se pătrund, după care adăugați conopida și supa de legume și le lăsați să fiarbă.Așteptați să absoarbă conopida zeama și să rămână ușor moale, dar nu de consistența unui terci.
- Adăugați spanacul și mai lăsați tigaia pe foc încă două minute, apoi presărați sare și piper după gust…
- La servire, adăugați pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Citește și: Chiftele de pui teriyaki si orez cu spanac