1,3K
Mâncarea de conopidă și mazăre este o rețetă sănătoasă și ușor de preparat, ideală pentru masa de prânz sau cină.
Mâncarea de conopidă și mazăre este sățioasă și bogată în nutrienți. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru mâncare de conopidă și mazăre:
- o căpățână de conopidă potrivit de mare
- o cană de mazăre decongelată
- puțină ceapă mică, tăiată solzișori
- 2 linguri de chimion (sau coriandru)
- 2 linguri sirop de arțar
- o lingură de ghimbir proaspăt ras
- ½ cană semințe de pin
- puțin ulei
- sare
- piper măcinat
- opțional: o linguriță fulgi de ardei, zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru mâncare de conopidă și mazăre:
- Tăiați conopida în mai multe bucăți, apoi le introduceți într-un robot de bucătărie și le mărunțiți până ajung de mărimea boabelor de orez.
- Puneți într-o cratiță ceapa și o căliți în puțin ulei. Adăugați mazărea și amestecați bine, după care adăugați și conopida plus o jumătate de ceșcuță de apă caldă și lăsați să clocotească pentru circa zece minute.
- Adăugați semințele de pin și, opțional, puteți adăuga și fulgi de ardei, apoi amestecați din nou și opriți focul.
- Într-un bol, amestecați chimionul (sau coriandrul), siropul de arțar și ghimbirul ras și turnați peste conopida cu mazăre. Opțional, puteți adăuga și zeamă de lămâie.
- Presărați sare și piper după gust…
Poftă bună!