Mâncare de legume asortate

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/06/Mâncare-de-legume-asortate.jpg

Mâncarea de legume asortate este o rețetă culinară sănătoasă, ușor de preparat, destinată prânzului sau cinei.

Mâncare de legume asortate

Mâncarea de legume asortate va fi gata în circa 40 de minute. Puteți consuma această mâncare ca atare sau drept garnitură la fripturi menționează tasteofhome.com.

Ingrediente pentru mâncare de legume asortate:

  • 400 g fasole verde
  • 400 g conopidă
  • 400 g broccoli
  • 300 g ardei gras
  • 200 g varză
  • 50 g margarină
  • 3 sau 4 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • 5 sau 6 linguriţe de sos de soia
  • 3 sau 4 linguri de ulei de măsline
  • o lingură de zahăr granulat sau miere
  • un praf de piper măcinat
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru mâncare de legume asortate:

  • Curățați și spălați conopida și broccoli-ul.
  • Puneți în apă cu sare conopida și broccoli-ul, morcovii și fasolea verde, apoi le lăsați la fiert pentru circa 30 de minute, după care le scoateți și le dați deoparte să se scurgă.
  • Curățați ceapa, ardeii și cățeii de usturoi; tăiați ceapa sub formă de solzișori, tăiați ardeii în fâșii foarte subțiri și mărunțiți cățeii de usturoi.
  • Tocați mărunt varza.
  • Căliți în uleiul de măsline ceapa, ardeii, usturoiul și varza tocată, iar după ce s-au înmuiat, le lăsați să se răcorească pentru câteva minute.
  • Rupeți conopida și broccoli-ul în buchețele mici, apoi le adăugați peste celelalte legume și le mai lăsați câteva minute să se călească înăbușit.
  • Presărați un praf de sare și piper, adăugați zahăr granulat sau miere, sosul de soia și margarina.
  • Încingeți cuptorul și transferați într-o tavă amestecul de legume; introduceți tava la cuptor și lăsați să se rumenească legumele…

Poftă bună!

Citește și: Salată de ardei grași

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *