Mâncarea de mazăre cu ceapă este o rețetă simplă, care se prepară ușor, prin sotare, din puține ingrediente.
Mâncarea de mazăre cu ceapă se poate consuma ca atare sau drept garnitură pentru diverse fripturi.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții conform celor specificate de campbells.com.
Ingrediente pentru mâncare de mazăre cu ceapă:
- 450 g mazăre proaspătă sau congelată
- ½ ceapă medie, tocată
- ½ cană, la alegere: de supă de pui, de legume, sau doar de apă
- 3 lingurițe de margarină sau unt
- Piper negru
- Opțional: sare, mentă
Mod de preparare pentru mâncare de mazăre cu ceapă:
Încingeți în tigaie mare cele două lingurițe de margarină sau unt, la temperatură medie spre ridicată, apoi adăugați ceapa tocată și o sotați pentru câteva minute.- Adăugați mazărea și supa sau apa și așteptați să dea în clocot; gustați și, dacă este necesar, adăugați și un praf de sare.
- Agitați frecvent tigaia, până ce mazărea absoarbe pe jumătate supă sau apă, având grijă să nu se ardă; după aceea, opriți aragazul și adăugați o linguriță de margarină sau unt și piper negru.
- Opțional, puteți adăuga deasupra mentă.
- Acest fel de mâncare se consumă cald…
Poftă bună!
Citește și: Salata de castraveti in stil mexican
Niciun comentariu încă