HomeRETETE Metode de a vopsi ouă de Paști în metode tradiționale. Vopsirea ouălelor de Paști fără chimicale

Metode de a vopsi ouă de Paști în metode tradiționale. Vopsirea ouălelor de Paști fără chimicale

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views 4 minute timp de citit
  • Metode de a vopsi ouă de Paști in culori simple, curcubeu sau cu metode tradiționale.
  • Pentru a vopsi ouale de Pasti avem nevoie de o vopsea de calitate, ceapa, otet, sare si ulei sau grasime.
  • Vopsirea oualelor de Pasti fara chimicale in foi de ceapa.

Odată cu apropierea de sărbătorile Pascale, începem să ne gândim și la metode cât mai inovatoare de a vopsi și decora ouăle.

Deși culoarea standard este roșu, de mult timp nimeni nu se mai oprește doar la aceasta, ci fiecare găsește cel puțin o metodă nouă de a înfrumuseța masa.

Începând cu cele mai utilizate culori, vom prezenta cum pot fi obținute acestea, într-un mod natural, fără a folosi vopseaua din comerț.

Ouă de Pasti vopsite prin metode traditionale

Roșu

Această culoare se poate obține cu ajutorul cojilor de ceapă roșie, sfeclei proaspete, dar și cu florile de bujor.

Portocaliu

Această culoare este obținută cu ajutorul cojii de ceapă albă sau morcovilor.

Verde

Culoarea verde se obține cel mai ușor din secara crudă de primăvară, mentă, foi de spanac sau chiar frunzele de mesteacăn.

Galben

Dacă vrei să obții niște minunate ouă galbene, ar trebui să folosești morcovi, flori de gălbenele, coajă de măr, coajă de portocală sau lămâie și morcovi.

Maro

Culoarea maro se obține din frunze de nuc, cafea sau ceai negru.

Albastru

Albastrul se poate obține doar cu ajutorul frunzelor de varză roșie.

Bineînțeles, aceste culori se pot obține și cu ajutorul vopselelor din comerț însă procedeul nu este unul la fel de sănătos, chiar dacă e posibil să obții o culoare mult mai ștearsă prin metodele tradiționale.

Pentru că am prezentat cum se pot vopsi ouăle într-un mod clasic, doar într-o singură culoare, în continuare vom descoperi și niște metode mai creative pentru a reuși să impresionăm toți invitații la masa de Paște.

Oua de Pasti vopsite fara chimicale

Ouă „opere de artă”

Cu puțin efort, multă răbdare și un strop de creativitate, oricine poate crea niște ouă demne de toată admirația.

În primul rând, trebuie să achiziționați un lipici, bile colorate și hârtie creponată.

Pentru a obține niște ouă deosebite, care să atragă toate privirilor invitaților la masa pe Paște, umple un bol cu lipici și scufundă ouăle în acesta, până sunt acoperite de un strat uniform. Pentru a obține prima variantă, și anume ouăle colorate cu bile, după ce ați scos oul din lipici, foarte repede pentru a nu avea timp să se usuce, scufundați-l într-un bol plin de bile colorate, până când acestea ocupă toată suprafața oului.

oua incondeiate

Pentru a include și hârtia creponată în procesul de decorare, repetăm procedura de mai sus, introducem ouăle într-un bol cu lipici, avem grijă ca stratul să fie uniform pe toată suprafața lui iar apoi lipim hârtia creponată peste. Fie folosim o bucată întreagă, într-o singură culoare, fie lipim bucățele mici, din mai multe culori.

O altă alegere inspirată ar fi, cu siguranță, ouăle desenate sau pictate. Nu doar că sunt deosebite și unice, dar pot fi realizate cu ușurință și de copii, fără riscuri.

Pentru a obține modele cât mai reușite, puteți achiziționa cât mai multe markere permanente, cât mai subțiri și cât mai colorate. Ar fi indicat să aveți și câteva aurii și argintii. Vor da un efect mult mai deosebit creațiilor minunate.

Dacă sunteți firi creative, extrem de răbdătoare și îndemânatice, puteți utiliza și sfoara în procesul de creație. Aveți nevoie de cât mai multă sfoară, de culoare albă sau maro, și de vopsea colorată. Folosiți culori diferite pentru a vopsi sfoara. Delimitați câte o suprafață și, cu ajutorul unei pensule, vopsiți totul în culori care să se potrivească. De exemplu, un ou poate fi înfășurat în sfoară doar de culoare roșie, altul poate fi bleu și roz. Nu există nicio restricție. Cel mai important lucru este ca la sfârșit să fiți mulțumiți de întreaga muncă.

Și? Mai departe ce avem de făcut?

După ce ați reușit să vopsiți sfoara în culorile dorite, urmează adevărata muncă. Lipiți capătul sforii de extremitatea inferioară a oului. După ce ați făcut acest lucru, cu ajutorul unei pensule aplicați lipici pe ou, dar doar pe o porțiune mică. Lipiți sfoara circular, în așa fel încât să nu rămână nicio suprafață neacoperită. După ce ați acoperit porțiunea pe care ați aplicat lipici, luați din nou pensula și repetați procedeul pentru încă o parte. Urmați acest procedeu până acoperiți întreaga suprafață a oului. Mai apoi, lăsați totul să se usuce, timp de o zi. După ce totul este fixat, aplicați din nou, un strat de lipici transparent peste sfoara colorată. Acest lucru va fixa totul mult mai bine și nu vor mai exista șanse ca ceva să se desprindă…

Cu siguranță, toți cei invitați la masa de Paște vă vor invidia și admira modul creativ în care ați reușit să decorați ouăle.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..