Home Horoscop dragoste Morcovi copti cu miere

Morcovi copti cu miere

autor Elena Rădulescu
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/12/Morcovi-copti-cu-miere..jpg

Morcovii copți cu miere sunt delicioși, destinați mai ales la meselor bogate, unde pot fi serviți ca desert sau drept garnitură la fripturi.

Morcovi-copti-cu-miere. in Garnituri

Morcovii copți cu miere vor fi gata în aproximativ o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase-opt porții conform celor specificate de fromachefskitchen.com.

Ingrediente pentru morcovi copți cu miere:

  • 1.360 kg de morcovi curățați și decojiți, tăiați în bucăți de circa 4 cm (dacă sunt groși, îi tăiați și pe jumătate)
  • 3 lingurițe de miere
  • 1+ ½ linguriță de oțet de mere sau oțet balsamic alb
  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • 2 + ½ lingurițe de pătrunjel tocat
  • 1 linguriță de frunze de coriandru
  • sare
  • piper negru măcinat
  • Opțional: ghimbir ras (după gust)

Mod de preparare pentru morcovi copți cu miere:

  • Preîncingeți cuptorul la 200ºC.
  • Tapetați o tavă cu hârtie pentru copt și așezati morcovii grămadă.
  • Stropiți morcovii cu ulei de măsline, presărați sare și piper, apoi îi amestecați și îi întindeți într-un strat uniform.
  • Introduceți tava la cuptor și o lăsați 20 de minute, apoi o scoateți deoparte.
  • Într-un bol mic amestecați mierea și oțetul de mere sau oțetul balsamic alb și stropiți morcovii, îi amestecați și uniformizați din nou stratul.
  • Introduceți din nou tava la cuptor și o mai lăsați 10-20 de minute (cu cât morcovii sunt mai groși, cu atât vor necesita un timp mai îndelungat de coacere).
  • Scoateți tava din cuptor, amestecați iarăși morcovii și presărați pătrunjel și cimbru; opțional, puteți presăra și ghimbir ras…
  • Acest fel de mâncare se consumă, de preferință, cald.

Poftă bună!

Citește și: Piure de cartofi în stil mediteranean

Abonează-te pe:Yve.ro news