Morcovii copți cu miere sunt delicioși, destinați mai ales la meselor bogate, unde pot fi serviți ca desert sau drept garnitură la fripturi.
Morcovii copți cu miere vor fi gata în aproximativ o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase-opt porții conform celor specificate de fromachefskitchen.com.
Ingrediente pentru morcovi copți cu miere:
- 1.360 kg de morcovi curățați și decojiți, tăiați în bucăți de circa 4 cm (dacă sunt groși, îi tăiați și pe jumătate)
- 3 lingurițe de miere
- 1+ ½ linguriță de oțet de mere sau oțet balsamic alb
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 2 + ½ lingurițe de pătrunjel tocat
- 1 linguriță de frunze de coriandru
- sare
- piper negru măcinat
- Opțional: ghimbir ras (după gust)
Mod de preparare pentru morcovi copți cu miere:
- Preîncingeți cuptorul la 200ºC.
- Tapetați o tavă cu hârtie pentru copt și așezati morcovii grămadă.
- Stropiți morcovii cu ulei de măsline, presărați sare și piper, apoi îi amestecați și îi întindeți într-un strat uniform.
- Introduceți tava la cuptor și o lăsați 20 de minute, apoi o scoateți deoparte.
- Într-un bol mic amestecați mierea și oțetul de mere sau oțetul balsamic alb și stropiți morcovii, îi amestecați și uniformizați din nou stratul.
- Introduceți din nou tava la cuptor și o mai lăsați 10-20 de minute (cu cât morcovii sunt mai groși, cu atât vor necesita un timp mai îndelungat de coacere).
- Scoateți tava din cuptor, amestecați iarăși morcovii și presărați pătrunjel și cimbru; opțional, puteți presăra și ghimbir ras…
- Acest fel de mâncare se consumă, de preferință, cald.
Poftă bună!
Citește și: Piure de cartofi în stil mediteranean