HomeRETETERetete de mancareGarnituri Morcovi copti cu miere

Morcovi copti cu miere

autor Elena Yvette
835 views 2 minute timp de citit

Morcovii copți cu miere sunt delicioși, destinați mai ales la meselor bogate, unde pot fi serviți ca desert sau drept garnitură la fripturi.

Morcovii copți cu miere vor fi gata în aproximativ o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase-opt porții.

Ingrediente pentru morcovi copți cu miere:

  • 1.360 kg de morcovi curățaÈ›i È™i decojiÈ›i, tăiaÈ›i în bucăți de circa 4 cm (dacă sunt groÈ™i, îi tăiaÈ›i È™i pe jumătate)
  • 3 linguriÈ›e de miere
  • 1+ ½ linguriță de oÈ›et de mere sau oÈ›et balsamic alb
  • 3 linguriÈ›e de ulei de măsline
  • 2 + ½ linguriÈ›e de pătrunjel tocat
  • 1 linguriță de frunze de coriandru
  • sare
  • piper negru măcinat
  • OpÈ›ional: ghimbir ras (după gust)

Mod de preparare pentru morcovi copți cu miere:

  • PreîncingeÈ›i cuptorul la 200ºC.
  • TapetaÈ›i o tavă cu hârtie pentru copt È™i aÈ™ezati morcovii grămadă.
  • StropiÈ›i morcovii cu ulei de măsline, presăraÈ›i sare È™i piper, apoi îi amestecaÈ›i È™i îi întindeÈ›i într-un strat uniform.
  • IntroduceÈ›i tava la cuptor È™i o lăsaÈ›i 20 de minute, apoi o scoateÈ›i deoparte.
  • ÃŽntr-un bol mic amestecaÈ›i mierea È™i oÈ›etul de mere sau oÈ›etul balsamic alb È™i stropiÈ›i morcovii, îi amestecaÈ›i È™i uniformizaÈ›i din nou stratul.
  • IntroduceÈ›i din nou tava la cuptor È™i o mai lăsaÈ›i 10-20 de minute (cu cât morcovii sunt mai groÈ™i, cu atât vor necesita un timp mai îndelungat de coacere).
  • ScoateÈ›i tava din cuptor, amestecaÈ›i iarăși morcovii È™i presăraÈ›i pătrunjel È™i cimbru; opÈ›ional, puteÈ›i presăra È™i ghimbir ras…
  • Acest fel de mâncare se consumă, de preferință, cald.

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..