Nu ai drojdie pentru pâinea de Paște? Aceasta este cea mai bună rețetă de pâine fără drojdie

Share

  • Paine de Paste fara drojdie, coapta prin metoda traditionala.
  • Reteta de paine de Paste cu iaurt si smantana.
  • Cea mai gustoasa paine de Paste usor de preparat.

Lipsa drojdiei de pe rafturile supermarketurilor și hypermarketurilor ne poate crea neplăceri, mai ales atunci când nici nu putem merge regulat după pâine. Putem rezolva această problemă prin apelarea la o rețetă de pâine în compoziția căreia nu avem nevoie de nici măcar un gram de drojdie. Îți divulgăm rețeta cu lux de amănunte în cele ce urmează.

Pentru o pâine pufoasă și gustoasă de Paste, fără drojdie, avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 125 de grame de iaurt
  • 125 de grame de smântână cu grăsime redusă
  • Un ou
  • 300 de grame de făină
  • Un plic de praf de copt
  • O linguriță de zahăr
  • O linguriță de sare

Dacă nu dispunem și de iaurt și smântână sau pur și simplu vrem să folosim doar un ingredient din două, apelăm la iaurt în cantitate de 250 de grame, plusăm zaharul cu încă jumătate de linguriță, iar făina o folosim în cantitate de 280 de grame.

Modul de preparare

Făina se amestecă împreună cu praful de copt, după care cernem întreaga cantitate într-un recipient. Separat, omogenizăm oul, sarea, zahărul, smântâna și iaurtul, pe care le adăugăm peste făina cu praful de copt. E important să poziționăm compoziția în centrul făinii, pentru ca amestecul ulterior să se producă omogen. Aluatul rezultat trebuie să aibă o consistență ușor lipicioasă și moale.

Vom tapeta o tavă cu hârtie de copt, vom pune aluatul în ea și dăm la cuptorul încălzit în prealabil, pentru 30 – 35 de minute, la o temperatură constantă de 170 de grade C. În cazul în care folosim doar iaurtul, dăm la cuptor la temperatura de 200 de grade C pentru circa 20 de minute.

Chifle rapide fără drojdie

Pentru patru chifle avem nevoie de:

  • 200 g făină albă
  • 3 g praf de copt
  • 130 g iaurt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 g sare
  • O lingură de semințe (diverse)
  • 50 g rozmarin
  • 2 g sare grunjoasă
  • Un ou

Procedăm cu făina și praful de copt ca la pâine, iar în centrul ei punem sare, ulei de măsline și iaurt, pe care le amestecăm bine, până rezultă un aluat bine omogenizat. Aluatul obținut se divide în patru părți egale, care se modelează sub forma unor chifle. Acestea se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care le ungem cu oul. Peste acestea distribuim sporadic sarea grunjoasă, rozmarinul și semințele (putem renunța la acestea dacă ni le dorim simple). Înainte de a le băga la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 grade C pentru aproximativ 30 de minute, le facem o tăietură adâncă în centru.

Pizza cu blat fără drojdie

Pentru această rețetă fără drojdie avem nevoie de:

  • 3 căni cu făină
  • 75 ml ulei
  • apă călduță
  • un plic praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare
  • jambon
  • un sortiment de brânză
  • ardei roșu și verde
  • 3 ouă

Peste făina și praful de copt se adaugă un pic de apă călduță, după care începem frământarea. Adăugăm uleiul și încă puțină apă, astfel încât să ne rezulte un aluat nelipicios și ușor de modelat, e drept, după 30 de minute de „odihnă”. Într-o tavă tapetată modelăm aluatul obținut, pe care îl ungem uniform cu sos de pizza, adăugăm sortimentul de brânză dorit, jambonul și ardeiul. Băgăm totul la cuptorul preîncălzit pentru zece minute, la temperatură medie, după care adăugăm și ouăle. Se lasă la cuptor aproximativ încă zece minute, după care se poate consuma…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente