Orezul condimentat reprezintă o idee grozavă pentru zilele în care doriți să mâncați ceva sățios, care îmbină mai multe arome.
Orezul condimentat este o rețetă inspirată din bucătăria indiană și este ușor de preparat, iar ingredientele se găsesc la orice supermarket.Ingrediente pentru orez condimentat:
- 2 căni de orez fiert (de preferat, fiert în ziua precendentă)
- 8 căței de usturoi, tăiați feliuțe
- 4 ardei chili uscați
- o mână de ceapă verde, tocată mărunt
- o linguriță frunze de coriandru mărunțite
- o lingură sos de soia
- o linguriță de ulei
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare pentru orez condimentat:
- Încingeți uleiul într-o tigaie, apoi adăugați patru căței de usturoi feliați, pe care îi căliți până capătă o nuanță de auriu spre maroniu; după aceea, îi scoateți din ulei și îi dați deoparte.
- În aceeași tigaie, adăugați ardeii chili uscați și îi căliți timp de circa un minut, apoi adăugați ceapa și restul usturoiului, pe care le sotați pentru un minut.
- Adăugați în tigaie orezul fiert și amestecați bine.
- Adăugați sosul de soia, piper negru măcinat, sare și gătiți până când orezul este încins în întregime.
- La servire, garnisiți cu usturoiul care a fost călit prima dată.
- Consumați cald…
Poftă bună!
Citește și: Sarmale cu orez în foi de varză murată