Orezul cu năut și mirodenii reprezintă o rețetă sățioasă, care face parte din bucătăria orientală.Această mâncare este ideală pentru masa de prânz sau cină.
Orezul cu năut și mirodenii este o combinație foarte gustoasă, care este gata în circa 40 de minute și care se poate consuma fie caldă, fie rece.Ingrediente pentru orez cu năut și mirodenii:
- 125 g orez
- 20 linguri de năut fiert
- o ceapă potrivit de mare
- un căţel de usturoi
- o lingură de ulei
- 50 ml supă de legume
- 50 ml de vin alb
- piper măcinat
- sare
- opțional: verdețuri aromatice tocate
Mod de preparare pentru orez cu năut și mirodenii:
- Tăiați mărunt ceapa, iar usturoiul îl tăiați sub formă de feliuțe.
- Încingeți uleiul și adăugați ceapa și usturoiul, pe care le căliți.
- Adăugați apoi orezul și îl lăsați pe foc până devine translucid.
- Adăugați vinul alb și amestecați până când se evaporă.
- Turnați treptat puțină supa de legume, în câte cinci sau șase etape, așteptând să se evapore de fiecare dată cantitatea respectivă, până a o adăuga pe următoarea.
- Când adăugați ultima cantitate de supă, adăugați și năutul, după care lăsați să fiarbă totul.
- La final, presărați după gust sare și piper măcinat.
- Opțional, la servire, puteți presăra deasupra și verdețuri aromatice tocate și/sau ceapă tăiată subțire…
Poftă bună!
Citește și: Orez condimentat