Orezul cu Parmezan si spanac este un fel de mancare usor pentru stomac si poate fi consumat simplu sau sub forma de garnitura la o friptura.
La orezul cu Parmezan si spanac puteti adauga si un sos alb, care va oferi un gust minunat. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru portii.Ingrediente pentru orez cu Parmezan si spanac:
- 1 cana de orez cu bob lung
- ½ cana de Parmezan dat prin razatoare
- 1+½ cana de spanac verde, tocat
- 1 lingura de faina
- 1 ceasca de lapte
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- sare si piper dupa gust
- sos alb (optional)
Mod de preparare pentru orez cu Parmezan si spanac:
- Maruntiti usturoiul, ceapa si spanacul.
- Fierbeti orezul intr-o oala, apoi scurgeti-l si dati-l deoparte.
- Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie adanca, la foc mediu; adaugati ceapa si gatiti agitand frecvent tigaia, timp de doua-trei minute.
- Presarati treptat faina, timp de un minut, apoi amestecati bine pana cand se incorporeaza si capata o nuanta spre brun.
- Turnati gradual lapte si amestecati constant cu miscari rapide timp de trei-patru minute, pana se incheaga usor.
- Adaugati spanacul si gatiti-l aproximativ doua-trei minute, apoi presarati Parmezanul si lasati un minut ca sa se topeasca.
- Adaugati orezul si amestecati usor, sa se combine totul.
- La final, adaugati un sos alb (dupa preferinta) si asezonati cu sare si piper.
- Acest fel de mancare se serveste cald…
Pofta buna!
Citește și: Hummus