Orez sălbatic cu legume

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/04/Orez-sălbatic-cu-legume.jpg

Orezul sălbatic cu legume este o rețetă culinară sănătoasă, foarte gustoasă și ușor de făcut.

Orez sălbatic cu legume

Orezul sălbatic cu legume este sățios, iar gustul său este completat de aroma ghimbirului ras.Această rețetă se prepară prin metoda stir-fry.Ingrediente pentru orez sălbatic cu legume:

  • o cană de orez sălbatic (de preferință bio), fiert
  • 20 de păstăi de fasole verde
  • ½(roșie, dulce sau verde)
  • o linguriță de ghimbir proaspăt ras
  • o linguriță ulei din semințe de struguri
  • opțional: ½ linguriță ulei de susan

Mod de preparare pentru orez sălbatic cu legume:

  • Încingeți o tigaie wok la temperatură ridicată, timp de un minut.
  • Adăugați în tigaie o linguriță de ulei din semințe de struguri și, opțional, o jumătate de linguriță ulei de susan.
  • Adăugați gimbirul, apoi bucățile de ardei, ceapă și păstăile de fasole verde, pe care le preparați prin metoda stir-fry timp de unul sau două minute, după care le transferați pe un platou.
  • Adăugați în tigaie ghimbirul ras și orezul fiert, le lăsați pe foc timp de trei minute.
  • Adăugați legumele din nou în tigaie, de data aceasta peste orez și le mai lăsați pe foc două-trei minute.
  • Serviți cald…

Poftă bună!

Citește și: Ardei grasi umpluti cu orez

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *