Oua cu legume

Share

Oua cu legume reprezinta o reteta ideala pentru micul dejun, fiind inspirata din bucataria turceasca.

Oua cu legume este o reteta care se prepara usor, fiind ideala pentru cei care vor sa incerce un fel de mancare inedit.

Ingrediente pentru oua cu legume:

  • 4 oua tinute la temperatura camerei
  • 450 g de rosii cherry sau rosii prunisoare, taiate pe jumatate
  • ¼ cana de parmezan ras
  • 2 lingurite + 1 lingura de frunze de busuioc tocate
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • un praf de sare, preferabil de mare
  • piper negru proaspat macinat

• Optional:

  • 1 catel de usturoi pisat

• Pentru servit:

  • paine prajita
  • legume fierte (sortimente in functie de preferinta)

Mod de preparare pentru oua cu legume:

  • Preincingeti cuptorul la 204ºC.
  • Aranjati rosiile intr-un strat nivelat, intr-un vas termorezistent potrivit ca marime, si le lasati la copt circa 12 minute, apoi le transferati intr-un bol.
  • Puneti parmezanul peste rosii, stropiti cu uleiul de masline si presarati doua lingurite de busuioc tocat, sare si piper dupa gust.
  • Adaugati usturoiul, daca il folositi, apoi spargeti ouale deasupra rosiilor, fara a le amesteca.
  • Transferati totul inapoi in vasul termorezistent si il introduceti la cuptor, unde il lasati timp de opt minute, verificati daca sunt gata ouale, iar daca nu, le mai lasati inca doua minute.
  • Dupa ce scoateti vasul din cuptor, presarati sare, piper (daca mai considerati necesar) si o lingura de busuioc tocat…
  • Serviti imediat, cu paine prajita si legume fierte.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente