Pacheţele cu ciuperci şi carne de pui

Share

Pacheţelele cu ciuperci și carne de pui reprezintă o reţetă culinară extrem de savuroasă, pe care o puteţi prepara uşor.

Pacheţele cu ciuperci si carne de pui

Pacheţele cu ciuperci şi carne de pui pot fi consumate ca aperitive sau gustări. Le puteți servi pe pat de salată, cu ciuperci sotate şi adăugate deasupra, ornate cu un sos, în funcţie de preferinţă. Va prezentăm cum puteţi prepara o cantitate pentru patru porţii.

Ingrediente pentru pacheţele cu ciuperci şi carne de pui:

  • 4 clatite sărate mari
  • 2 ciuperci Champignon mari
  • 120 g piept de pui
  • ulei
  • 2 cepe mari
  • ½ ardei gras roşu
  • 100 g muguri de bambus
  • 100 g muguri de soia
  • o lingură sos de soia
  • ½ lingură de zahăr granulat
  • un praf de sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare pentru pacheţele cu ciuperci şi carne de pui:

• Preparaţi umplutura:

  • Curăraţi si feliaţi ciupercile.
  • Tăiaţi sub formă de cubuleţe pieptul de pui şi ardeiul roşu, mugurii de bambus îi tăiaţi julien, iar ceapa o tocaţi mărunt.
  • Puneţi două linguri de ulei într-o tigaie şi căliţi ciupercile, apoi adăugaţi pieptul de pui, mugurii de bambus, mugurii de soia şi presăraţi sare şi piper după gust.
  • Adăugaţi sosul de soia, zahărul, după care amestecaţi bine totul.

• Preparaţi pacheţelele umplute:

  • Aveţi nevoie de patru clătite sărate şi mari; pe fiecare clătită puneţi din umplutură şi împăturiţi.
  • Prăjiţi în ulei încins la 180°C fiecare pacheţel, încât să se rumenească…
  • Scoateţi apoi pacheţelele pe un şervet de hârtie, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news