Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide

Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide este o reteta culinara savuroasa, aromata si usor de preparat, ideala oricarui pranz sau oricarei cine.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Paprika-de-carne-de-pui-si-pilaf-cu-stafide.jpg

Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide este o reteta culinara savuroasa, aromata si usor de preparat, ideala oricarui pranz sau oricarei cine.

Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide

Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide este o mancare ce va surprinde in mod placut invitatii si familia, gratie aromei indraznete de paprika si finetii orezului cu stafide.

Ingrediente pentru paprika de carne de pui si pilaf cu stafide:

  • 8 bucati de pulpe superioare fara piele
  • 400 grame de orez
  • ½  lamaie stoarsa
  • 3 catei de usturoi
  • ½  lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 varf de lingurita de scortisoara macinata
  • 4 linguri de iaurt natural
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba, medie, tocata marunt
  • Delikat de legume
  • ½  canita de stafide maruntite
  • cateva frunze proaspete de coriandru tocate marunt
  • optional, la servire: iaurt

Mod de preparare pentru paprika de carne de pui si pilaf cu stafide:

  • Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide este o mancare fina si usoara, dar satioasa , după informațiile furnizate de cooking.nytimes.com. Se va amesteca sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boiaua dulce si iute, scortisoara si se va condimenta puiul, lasandu-se la rece pret de trei ore.
  • Ulterior, se vor praji bucatile de pui in ulei de masline , iar cand carnea este aproape gata, se va unge cu iaurt si se va lasa la foc mai mic.
  • Se va cali ceapa intr-o lingura de ulei, iar cand se inmoaie, se va adauga orez si Delikat, amestecandu-se continuu.
  • Se va turna prima cana de apa calda si se va amesteca pana scade.
  • Cand orezul este aproape gata, se vor adauga stafidele si coriandrul…
  • Optional, la servire, mai puteti adauga deasupra iaurt.

Pofta buna!

Citește și: Piept de pui cu orez picant si mango

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *