Pasca cu ciocolata si smantana


94

Pasca cu ciocolata si smantana este un desert ce nu poate lipsi de pe masa de Paste. Pasca cu ciocolata si smantana este desertul cu care va veti cuceri invitatii.

pasca cu ciocolata si smantana

Desertul de pasca cu ciocolata si smantana este unul care incepe sa fie din ce in ce mai cunoscut in randul gospodinelor, motiv pentru care este si din ce in ce mai pregatit pentru masa de Paste. Avantajul pe care il are aceasta pasca cu ciocolata si smantana consta in faptul ca are o textura aerata, respectiv foarte cremoasa. In acelasi timp, aceasta pasca cu ciocolata si smantana poate fi adaptata pentru persoanele care au intoleranta la gluten, prin prisma faptului ca biscuitii care intra in alcatuirea blatului pot fi alesi fara sa aiba in compozitie aceast tip de proteina.

In randurile urmatoare, va propunem o delicioasa reteta de pasca cu ciocolata si smantana, care va face senzatie la masa de Paste, si nu numai.

Ingrediente si mod de preparare a blatului pentru pasca cu ciocolata si smantana

Blatul pentru pasca cu ciocolata si smantana este facut pe baza de biscuiti simpli, pe care ii puteti alege cu sau fara gluten. Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

  • 300 grame de biscuiti simpli
  • 100 grame de unt (scos la temperatura camerei cu cateva ore inainte de preparare)
  • 50 ml de lapte
  • 50 grame de cacao

In ceea ce priveste modul de preparare a blatului, acesta este unul deloc complicat. Astfel:

– In robotul de bucatarie vom pune biscuitii pentru a-i marunti. Daca nu dispuneti de robot de bucatarie, puteti folosi o punga alimentara in care sa puneti biscuitii, urmand a-i marunti cu sucitorul.
– Untul se va pune la topit, dupa care se va adauga peste biscuiti, urmand a se adauga si cantitatea de cacao si de lapte, amestecand bine.
– Pentru coacere, avem nevoie de o tava cu un diametru de circa 24 de centimetri, pe care o vom tapeta cu hartie de copt. Compozitia din biscuiti se va aseza in tava, pasand foarte bine totul.
– Tava se va baga la cuptor pentru circa zece minute la o temperatura de 180℃.

Citește și:  Cozonac pufos moldovenesc cu nucă și cacao

Ingrediente si mod de preparare a umpluturii

Pentru umplutura pentru pasca cu ciocolata si smantana vom avea nevoie de:

  • 600 ml de smantana dulce cu un continut ridicat de grasime
  • 200 grame de ciocolata cu un continut de minimum 65% cacao
  • 200 grame de crema de branza
  • 150 grame de zahar
  • 50 grame de cacao
  • 5 oua
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare

Cum preparam umplutura pentru pasca cu ciocolata si smantana?

– 200 de ml din cantitatea de smantana se vor incalzi foarte bine, peste care se va pune cantitatea de ciocolata maruntita in prealabil. Se amesteca totul energic pana ce ciocolata este topita, iar rezultatul este unul omogen.
– Se adauga crema de branza, continuand amestecul.
– Ulterior, se vor adauga zaharul, praful de sare, cacaua, respectiv esenta de vanilie, amestecand din nou pana la incorporarea perfecta a ingredientelor.
– Peste rezultatul obtinut se vor adauga restul de smantana și galbenusurile, amestecandu-se energic.
– Separat, albusurile se vor mixa pana se va obtine o spuma tare, urmand a le incorpora in crema, cu ajutorul unei spatule, folosind miscari circulare de jos in sus, pentru a pastra aerarea.
– Rezultatul obtinut se va adauga peste blat, niveland, urmand a baga totul la cuptor pentru circa 45 de minute. Dupa coacere, pasca nu se scoate din cuptor pana cand s-a racit.

Puteti decora aceasta pasca cu ciocolata si smantana cu ce aveti la indemana: cu o glazura simpla, cu oua mici de ciocolata neagra si alba, cu frisca…

Va dorim sa savurati cu placere aceasta pasca cu ciocolata si smantana!

Citește și:  Cozonac pufos moldovenesc cu nucă și cacao