Pasca cu fructe uscate

Pasca cu fructe uscate reprezinta o reteta inedita de pasca, reteta ce merita incercata tocmai spre a oferi sarbatorilor un aer mai inovativ si mai indraznet, gustul fiind unul inconfundabil.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Pasca-cu-fructe-uscate.jpg

Pasca cu fructe uscate reprezinta o reteta inedita de pasca, reteta ce merita incercata tocmai spre a oferi sarbatorilor un aer mai inovativ si mai indraznet, gustul fiind unul inconfundabil.

Pasca cu fructe uscate

Pasca cu fructe uscate imbina gustul cremos al smanatanii cu cel al fructelor uscate, rezultatul fiind unul indraznet ca aroma.

Ingrediente pentru pasca cu fructe uscate:

  • un kilogram smantana grasa
  • 6 oua
  • jumatate lingurita scortisoara
  • o mana amestec de fructe uscate
  • un pahar rom sau coniac
  • 6 linguri zahar

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 grame faina
  • 375 ml lapte integral
  • 175 grame zahar
  • 100 grame unt
  • 100 ml ulei floarea-soarelui
  • 15 grame drojdie
  • 6 galbenusuri
  • o coaja rasa de la o lamaie
  • un lingurita extract vanilie

Mod de preparare pentru pasca cu fructe uscate:

  • Pasca cu fructe uscate reprezinta un desert simplu de preparat daca se respecta cativa pasi importanti. Se va pune smantana intr-un tifon si se va lasa la scurs cam sapte ore.
  • Se va cerne faina, dupa care se vor pune 50 ml lapte cu drojdia, doua lingurite zahar si patru linguri faina si se va amesteca bine, lasandu-se la crescut.
  • Restul laptelui se va pune la fiert, iar in bolul mixerului se vor adauga 150 grame faina si peste ea se va turna lapte fierbinte si se va amesteca incontinuu pana la o compozitie omogena.
  • Dupa ce se raceste faina oparita se va adauga maiaua si se va amesteca bine, dupa care se va lasa sa creasca pret de 30 de minute.
  • Se vor amesteca galbenusurile cu restul de zahar, coaja de la lamaie si extractul de vanilie.
  • Dupa ce a crescut, se va adauga amestecul de drojdie peste faina ramasa si se va incorpora crema de galbenusuri.
  • Dupa framantarea in care s-au incorporate 100 ml ulei se va lasa sa creasca timp de o ora.
  • Se va amesteca smantana cu zaharul, scortisoara, semintele de vanilie si ouale, dupa care se va da aluatul la cuptor pret de o ora…

Pofta buna!

Citește și: Pasca frageda cu smantana

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *