Păstăi de fasole galbenă conservate

Share

Păstăile de fasole galbenă conservate se pot mura singure sau împreună cu fasole verde, conopidă, morcovi sau rădăcină de sfeclă roșie.

Păstai de fasole galbenă conservate

Păstăile de fasole galbenă conservate se prepară prin marinare și sunt foarte gustoase. Se pot consuma împreună cu fripturi, cu mămăliguță sau cu o mulțime de alte feluri de mâncare consistentă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două borcane a câte 950 ml.

Ingrediente pentru păstăi de fasole galbenă conservate:

  • 450 g păstăi de fasole galbenă, curățate
  • 4 fire de cimbru verde
  • 4 căni de oțet de vin alb
  • 2 căni de zahăr granulat
  • 4 căței de usturoi, decojiți
  • 1 lingură semințe de chimen dulce
  • 1 lingură semințe de coriandru
  • 1 lingură semințe de muștar
  • ½ lingură boabe de piper negru
  • 1 cană de apă

Mod de preparare pentru păstăi de fasole galbenă conservate:

  • În două borcane a câte 950 ml, aranjați păstăile pe verticală și puneți câte două fire de cimbru în fiecare borcan.
  • Preparați saramura: într-o oală mică, turnați oțetul de vin alb, zahărul, usturoiul, semințele de chimen dulce, de coriandru, boabele de muștar și piper negru, plus o cană de apă și dați totul în clocot la temperatură medie spre ridicată, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă mocnit timp de zece minute, după care opriți focul și lăsați să se răcorească la temperatura camerei…
  • Turnați saramura în borcane încât să acopere păstăile, lăsând deasupra un spațiu gol de un cm. Sigilați capacele și lăsați borcanele la frigider să se marineze pentru cel puțin trei zile înainte de a servi.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news