Păstăile proaspete de fasole marinate sunt un condiment preparat în mod natural care se pune în sandvișuri, în salate, ori se consumă drept garnitura la diverse mâncăruri.
Păstăile proaspete de fasole marinate se fac rapid și rezistă la frigider în condiții excelente, timp de pana la o săptămână.
Ingrediente pentru păstăi proaspete de fasole marinate:
- 1 kg de păstăi proaspete
- 2 ½ căni de oțet
- 2 căni de apă
- ¼ cană de sare
- 6 rămurele de mărar
- 1 cățel de usturoi, decojit
- opțional: ¾ linguriță fulgi de ardei roșii
Mod de preparare pentru păstăi proaspete de fasole marinate:
- Sterilizați șase borcane a câte 300 g cu capace și le mențineți fierbinți.
- Tăiați păstăile de fasole, să fie cu un sfert mai scurte decât borcanele.
- Preparați saramura: Într-o cratiță pe foc, agitați oțetul, apa și sarea; după aceea, adăugați usturoiul și dați în clocot la flacără mare.
- Puneți, pe fundul fiecărui borcan, câte o rămurică de mărar, 1/8 lingură fulgi de ardei roșii. Adăugați păstăile verzi în poziție verticală.
- Turnați saramura în borcane, încât să acopere păstăile. Eliminați usturoiul.
- Prindeți bine capacele. Așezați apoi borcanele într-un lighean de bucătărie și le acoperiți cu apă fierbinte, să treacă de capace. Lăsați ligheanul cu borcane pe aragaz, la foc mic, încă zece minute. După aceea, le lăsați la temperatura camerei, să se răcorească, apoi le depozitați în cămară sau la frigider…
- Păstăile sunt bune de consum după ce au stat două-trei săptămâni la marinat.
Poftă bună!