Păstăi proaspete de fasole marinate

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/09/Păstai-verzi-de-fasole-marinate.jpg

Păstăile proaspete de fasole marinate sunt un condiment preparat în mod natural care se pune în sandvișuri, în salate, ori se consumă drept garnitura la diverse mâncăruri.

Păstai proaspete de fasole marinate

Păstăile proaspete de fasole marinate se fac rapid și rezistă la frigider în condiții excelente, timp de pana la o săptămână.

Ingrediente pentru păstăi proaspete de fasole marinate:

  • 1 kg de păstăi proaspete
  • 2 ½ căni de oțet
  • 2 căni de apă
  • ¼ cană de sare
  • 6 rămurele de mărar
  • 1 cățel de usturoi, decojit
  • opțional: ¾ linguriță fulgi de ardei roșii

Mod de preparare pentru păstăi proaspete de fasole marinate:

  • Sterilizați șase borcane a câte 300 g cu capace și le mențineți fierbinți.
  • Tăiați păstăile de fasole, să fie cu un sfert mai scurte decât borcanele.
  • Preparați saramura: Într-o cratiță pe foc, agitați oțetul, apa și sarea; după aceea, adăugați usturoiul și dați în clocot la flacără mare.
  • Puneți, pe fundul fiecărui borcan, câte o rămurică de mărar, 1/8 lingură fulgi de ardei roșii. Adăugați păstăile verzi în poziție verticală.
  • Turnați saramura în borcane, încât să acopere păstăile. Eliminați usturoiul.
  • Prindeți bine capacele conform spuselor celor de la ballmasonjars.com. Așezați apoi borcanele într-un lighean de bucătărie și le acoperiți cu apă fierbinte, să treacă de capace. Lăsați ligheanul cu borcane pe aragaz, la foc mic, încă zece minute. După aceea, le lăsați la temperatura camerei, să se răcorească, apoi le depozitați în cămară sau la frigider…
  • Păstăile sunt bune de consum după ce au stat două-trei săptămâni la marinat.

Poftă bună!

Citește și: Castraveti conservati in saramura cu hrean

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *