Paste cu spanac si sos de branza

Share

Pastele cu spanac și sos de brânză reprezintă o rețetă culinară cu specific italienesc, foarte gustoasă și sățioasă, care se prepară ușor.

Paste cu spanac și sos de brânză

Pastele cu spanac și sos de brânză vor fi gata în circa 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru paste cu spanac și sos de brânză:

  • 350 g paste Bucatini
  • o linguriță ulei de măsline
  • o ceapă roșie tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • ½ cană de vin alb
  • 3 ouă bătute ușor
  • 125 g brânză Mascarpone
  • ½ cană de brânză rasă Pecorino (sau Parmezan) + încă puțin pentru servit
  • 200 g frunze de spanac
  • coaja rasă și zeama de la o lămâie
  • 1/3 cană de nuci coapte și măcinate
  • opțional: piper negru măcinat

Mod de preparare pentru paste cu spanac și sos de brânză:

  • Fierbeți pastele al dente în apă cu sare.
  • Între timp, încingeți ulei într-o tigaie, la foc potrivit de mare, adăugați ceapa și usturoiul pe care le căliți timp de circa trei minute sau până când se înmoaie, amestecând frecvent; apoi, adăugați vinul alb și lăsați la foc mic încă trei minute.
  • Puneți într-un bol brânza Mascarpone și Pecorino (sau Parmezan), ouăle și bateți ușor, să se amestece; opțional, puteți presăra și puțin piper negru măcinat.
  • Scurgeți apa de la paste și adăugați-le în tigaie; puneți în tigaie și amestecul cu ceapă, pe cel cu ouă, spanacul și sucul proaspăt de lămâie, după care amestecați foarte bine.
  • La servire, adăugați deasupra nuci coapte și măcinate și brânză Pecorino (sau Parmezan) rasă…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news