Paste cu spanac si sos de branza

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/06/Spaghete-cu-spanac-și-sos-de-brânză.jpeg

Pastele cu spanac și sos de brânză reprezintă o rețetă culinară cu specific italienesc, foarte gustoasă și sățioasă, care se prepară ușor.

Paste cu spanac și sos de brânză

Pastele cu spanac și sos de brânză vor fi gata în circa 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții potrivit eataliancooks.com.

Ingrediente pentru paste cu spanac și sos de brânză:

  • 350 g paste Bucatini
  • o linguriță ulei de măsline
  • o ceapă roșie tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • ½ cană de vin alb
  • 3 ouă bătute ușor
  • 125 g brânză Mascarpone
  • ½ cană de brânză rasă Pecorino (sau Parmezan) + încă puțin pentru servit
  • 200 g frunze de spanac
  • coaja rasă și zeama de la o lămâie
  • 1/3 cană de nuci coapte și măcinate
  • opțional: piper negru măcinat

Mod de preparare pentru paste cu spanac și sos de brânză:

  • Fierbeți pastele al dente în apă cu sare.
  • Între timp, încingeți ulei într-o tigaie, la foc potrivit de mare, adăugați ceapa și usturoiul pe care le căliți timp de circa trei minute sau până când se înmoaie, amestecând frecvent; apoi, adăugați vinul alb și lăsați la foc mic încă trei minute.
  • Puneți într-un bol brânza Mascarpone și Pecorino (sau Parmezan), ouăle și bateți ușor, să se amestece; opțional, puteți presăra și puțin piper negru măcinat.
  • Scurgeți apa de la paste și adăugați-le în tigaie; puneți în tigaie și amestecul cu ceapă, pe cel cu ouă, spanacul și sucul proaspăt de lămâie, după care amestecați foarte bine.
  • La servire, adăugați deasupra nuci coapte și măcinate și brânză Pecorino (sau Parmezan) rasă…

Poftă bună!

Citește și: Paste cu ciuperci și Mascarpone

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *